Ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο δημιουργίας κυβέρνησης συνεργασίας με τη ΝΔ -με κύρια προϋπόθεση την εξεύρεση προσώπου κοινής αποδοχής για την πρωθυπουργία- εφόσον δεν υπάρξει αυτοδυναμία στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, άφησε η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη μιλώντας στο Mega.

Ads

Ειδικότερα, η πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε:

«Εμείς κάναμε μία επιτυχημένη προσπάθεια γιατί υπάρχει κοινωνική αναγκαιότητα. Η χώρα πρέπει να αποκτήσει έναν δικομματισμό λειτουργικό. Εάν η ΝΔ, παρά τις διθυραμβικές και αλαζονικές συμπεριφορές με τα σχόλια των 180 εδρών. Όταν αναγκάζεσαι να ξορκίσεις κάτι, σημαίνει πως υπάρχει. Άρα αυτό υπάρχει στη ΝΔ και θα φτάσει ένα βήμα παραπάνω. Το ΠΑΣΟΚ που φιλοδοξεί να αποδείξει στον κόσμο πως ό,τι λέει το εννοεί, εάν ο κ. Μητσοτάκης ζητήσει συγκυβέρνηση, τότε το ΠΑΣΟΚ βεβαίως θα δεχτεί αλλά με ένα προγραμματικό πλαίσιο, τρία αδιαπραγμάτευτα και πρωθυπουργό κοινής αποδοχής».

Επιπλέον, η κα Αποστολάκη σημείωσε: «Πήραμε 220.000 καινούριες ψήφους. Το ΠΑΣΟΚ πέρασε από συμπληγάδες. Ο κ. Μητσοτάκης προκειμένου να πάρει ψήφους από το ΠΑΣΟΚ έλεγε να μην ψηφίσουν γιατί έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας αντίστοιχα  έλεγε να μην ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ γιατί είναι το παρακολούθημα της Δεξιάς. Σημασία έχει πως αυξήσαμε τη δύναμή μας κατά 40% από το 19’. ΤΟ ΠΑΣΟΚ επιστρέφει και αυτό φιλοδοξούμε και από τις δεύτερες εκλογές».

Στη συνέχεια, η κα Αποστολάκη είπε πως «δεν είναι μικρό το να κερδίζουν τόσους ψηφοφόρους όταν τόσο καιρό υπήρχε μία ολομέτωπη επίθεση από τα δύο μεγάλα κόμματα».

Ads

«Εμείς βάζουμε ως στόχο το να δώσουμε στον κόσμο μία ελπίδα πως μία υπάρχει μία δυνατή πλειοψηφική αντιπολίτευση που θα κάνει προγραμματικό αντιπολιτευτικό έργο χωρίς δημαγωγικούς λαϊκισμούς. Στη τελευταία δημοσκόπηση, σε ερώτηση που έγινε στους πολίτες και αφορούσε το πού αποδίδουν την κυριαρχία της ΝΔ, το μεγαλύτερο ποσοστό αφορούσε την ανεπαρκή αντιπολίτευση» υπογράμμισε η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ.