Στην κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του στη Βουλή, ισχυριζόμενος πως δεν υπάρχει κίνδυνος διασπορας του ιού, παρά τον συνωστισμό που παρατηρείται ως επί το πλείστον σε μετρό, ηλεκτρικό και λεωφορεία.

Ads

Επικαλέστηκε μάλιστα «ουκ ολίγες μελέτες» που υποστηρίζουν ότι τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο στη διάδοση.

«Μόλις το 1,2% των clusters συνδέονται με τα μέσα σύμφωνα με μελέτη στη Γαλλία» είπε ο πρωθυπουργός.

«Κάναμε μεγάλη προσπάθεια», αρκέστηκε να πει ενώ για τον διαγωνισμό για την προμήθεια λεωφορείων είπε ότι «προφανώς διαγωνισμοί που είχαν απορριφθεί από τις αρμόδιες αρχές ως παράνομοι δεν θα γίνουν επί δικών μας ημερών», κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και κάνοντας λόγο για έναν διαλυμένο ΟΑΣΘ.

«Δεν λέμε ότι μας ικανοποιεί η εικόνα και δεν μας ικανοποιεί όχι μόνο λόγω κορονοϊού» υποστήριξε, λέγοντας ότι προχωρούν και οι διαγωνισμοί και οι προσλήψεις.

Ads

Στη συνέχεια απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, είπε: «Εάν το έργο σας στα ΜΜΜ ήταν τόσο πετυχημένο θα το αναδεικνύατε. Σε κείμενο απολογισμού του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχε ούτε μια παράγραφος, ούτε μια πρόταση για τα ΜΜΜ και για τις Εντατικές. Δεν είχατε τίποτα να πείτε γιατί δεν κάνατε τίποτα».