Ο ισχυρός σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Κρήτη σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Λασιθίου. Αυτό το γεγονός ενέτεινε τους φόβους για τσουνάμι. 

Ads

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι προκλήθηκε μικρό τσουνάμι μετά τον σεισμό. Συγκεκριμένα έγραψε σε δημοσίευση του στο Facebook «Μικρό τσουνάμι σε εξέλιξη στη Νότια Κρήτη. Απομακρυνθείτε από τις ακτές».

Όσον αφορά τον σεισμό και την σχέση του με τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι «η εστία του συγκεκριμένου σεισμού είναι μέσα στη θάλασσα και όχι στην ξηρά όπως στο Αρκαλοχώρι. Είναι ευεργετικό γιατί η εστία του σεισμού είναι στη θάλασσα και μακριά από τις κατοικημένες περιοχές, αλλά δεν έχει καμιά σχέση με το ρήγμα του Αρκαλοχωρίου». Επιπλέον, για την προειδοποίηση για τσουνάμι από το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο υποστήριξε ότι είναι προοληπτική και ότι και να γίνει θα είναι μικρό.

Γενικά, βρίσκονται σε ετοιμότητα οι Αρχές σε περίπτωση που γίνει τσουνάμι. Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας υποστηρίζει ότι έγινε, ήδη, ένα ανεπασίσθητο, μη μετρήσιμο τσουνάμι μετά το σεισμό των 6,3 ρίχτερ σε θαλάσσιο χώρο της Κρήτης, ενώ πρόσθεσε ότι η περίπτωση για δεύτερο ή μεγαλύερο τσουνάμι είναι μη υπαρκτή. 

Ads