Χαμηλής έντασης σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Αθήνα ενώ μικρής έντασης σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή του Μαραθώνα, αλλά και την θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Αττικής και της Εύβοιας.

Ads

Οι δεκάδες σεισμικές δονήσεις ήταν μεγέθους από 1,5 μέχρι 2,6 Ρίχτερ και έγιναν αισθητοί σε αρκετές περιοχές της Αττικής.

Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Ε. Λέκκας σημείωσε ότι «τις τελευταίες ώρες είχαν εγερθεί κάποια σεισμικά μέτωπα στη Ραφήνα και το Μαρκόπουλο, με αποτέλεσμα να υπάρξει μια “συστάδα” σεισμών, οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις, αν και ανεπαίσθητοι, έγιναν αντιληπτοί. Εκείνο που θα πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι το φαινόμενο βρίσκεται πλέον σε ύφεση, δηλαδή αποσβένεται. Το παρακολουθούμε, βεβαίως, στενά, ωστόσο θα πρέπει να σας πω πως δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας, καθώς οι δονήσεις είναι εξαιρετικά μικρές».

Ads