Ενώ κάποιοι τρέχουν για την δόξα  κάποιοι άλλοι τρέχουν για την ζωή του, με αυτά τα λόγια ξεκινάει το βίντεο – ντοκιμαντέρ της Ηλέκτρας με αφορμή το μεταναστευτικό κύμα που βιώνει η Ευρώπη και μας δείχνει πως αντιλαμβάνεται μια έφηβη τις ραγδαίες αυτές αλλαγές. Επιμέλεια: Τόνια Γκόρου

Ads

Η 14χρονη Ηλέκτρα Γιακαμόζη επέλεξε να βγει στους δρόμους και με το κινητό της να καταγράψει και να αναζητήσει το αληθινό πρόσωπο της μετανάστευσης, την ώρα που οι περισσότεροι από μας αναζητούσαμε τους καλοκαιρινούς προορισμούς των διακοπών μας.

Το φιλμάκι φτιάχτηκε τον περασμένο Αύγουστο για το νεανικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στην Σεούλ με τίτλο “Migrant Heroes”.

Η Ηλέκτρα επίσης, βραβεύτηκε τον περασμένο Ιούνιο για ένα άλλο έργο της που το έφτιαξε και το κατέθεσε τον περασμένο Μάιο: ένα θέμα ζωγραφικής με τίτλο “Thank you for enjoying my music” που διοργανώθηκε στο Τόκιο από δύο κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς με έδρα την Ιαπωνία σε συνεργασία με το τοπικό γραφείο της Unicef, με τίτλο “Voices of the Earth”. Το έργο διακρίθηκε ανάμεσα σε χιλιάδες ομαδικά και ατομικά έργα εφήβων από 86 χώρες. 

Ads

image