Ένας 80χρονος στην Εύβοια και ένας 56χρονος στην Κρήτη, έχασαν τη ζωή τους, καθώς, δεν κατέστη δυνατή η παροχή βοήθειας προς αυτούς, λόγω της κακοκαιρίας.

Ads

Όσον αφορά τον 80χρονο, που κατοικούσε στο χωριό Τρούπι της Εύβοιας και αντιμετώπιζε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, λόγω της διακοπής ρεύματος από χθες στην περιοχή, δε λειτουργούσε η υποστήριξη της αναπνοής του από μπουκάλα οξυγόνου, με τον ηλικιωμένο, να μη διαθέτει γεννήτρια και να κάνει έκκληση από εχθές για βοήθεια, όμως, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, λόγω και της απομακρυσμένης τοποθεσίας του χωριού.

Σημειώνεται πως στην Εύβοια υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση κυρίως σε χωριά από το κεντρικό τμήμα έως το Βόρειο, δηλαδή από τη Χαλκίδα προς Αγιο Ιωάννη Ρώσο και τα ορεινά τμήματα της Ιστιαίας. Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο.

Σχετικά με τον 56χρονο, πιθανότατα είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς. Άτομο που βρισκόταν μαζί του ειδοποίησε για βοήθεια, ωστόσο η έγκαιρη πρόσβαση του ΕΚΑΒ και της Πυροσβεστικής κατέστη αδύνατη λόγω των καιρικών συνθηκών, με τον 56χρονο να χάνει τελικά τη ζωή του εγκλωβισμένος στο ποιμνιοστάσιό του στο Καμινάκι του Οροπεδίου Λασθίου.

Ads