Σοβαρά παραμένουν τα κενά ασφαλείας αλλά και η αδράνεια των αρμόδιων φορέων όσον αφορά στην κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου ενάμισι χρόνο μετά το δυστύχημα των Τεμπών, όπως επισημαίνεται από την Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (Π.Ε.Π.Ε.), και τα εξώδικα που απέστειλε στην Ηellenic Train, τον ΟΣΕ, την ΡΑΣ, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών καθώς και τον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή Λάρισας προτρέποντας τις αρμόδιες αρχές να δώσουν λύσεις.

Ads

«Ενάμιση έτος μετά το τραγικό δυστύχημα, συνεχίζονται αμείωτα τα προβλήματα και οι ελλείψεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο, καθώς και ο κίνδυνος νέου σιδηροδρομικού δυστυχήματος…» υπογραμμίζει η Π.Ε.Π.Ε. σε εξώδικό της στον εφέτη ανακριτή Λάρισας ζητώντας να συμπεριληφθεί στη δικογραφία βίντεο που έχει στην κατοχή της η Hellenic Train και αναδεικνύει την τραγική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει το δίκτυο υποδομών και το σιδηροδρομικό δίκτυο εν γένει.

Πρόκειται για βιντεοσκόπηση της διαδρομής Αθήνα – Θεσσαλονίκη που έκανε η Hellenic Train για να παρουσιάσει τα προβλήματα στη σιδηροδρομική υποδομή και την πραγματική εικόνα της στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών. Το υλικό αυτό είχε ζητηθεί από το σωματείο των μηχανοδηγών προκειμένου να αξιοποιηθεί σε συνέντευξη τύπου ώστε να ενημερωθεί η κοινή γνώμη για τα προβλήματα του Ελληνικού Σιδηροδρόμου και το οποίο ουδέποτε δόθηκε.

Όπως αναφέρεται στην εξώδικη διαμαρτυρία της Π.Ε.Π.Ε «παρά το απόλυτα νόμιμο και αιτιολογημένο του αιτήματος μας (πόσο μάλλον όταν αυτό αφορά τα πραγματικά αίτια και συνθήκες ενός τραγικού δυστυχήματος που έχασαν τόσο άδικα την ζωή τους 57 συνάνθρωποι μας εκ των οποίων 5 μηχανοδηγοί), η εταιρεία αγνόησε επιδεικτικά το αίτημα μας και δεν μας παρέδωσε ποτέ το υλικό αυτό.

Ads

Επειδή ενάμιση έτος μετά το τραγικό δυστύχημα, συνεχίζονται αμείωτα τα προβλήματα και οι ελλείψεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο, καθώς και ο κίνδυνος νέου σιδηροδρομικού δυστυχήματος, παρακαλούμε, όπως ως έχετε την αρμοδιότητα, όπως το ανακτήσετε από την Hellenic Train και το συμπεριλάβετε στην σχετική δικογραφία, προκειμένου να σχηματίσετε ιδία αντίληψη για την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου και για τα αίτια του εγκληματικού δυστυχήματος των Τεμπών».