Την πλήρη αδιαλλαξία των εργοδοτών συνάντησαν οι εκπρόσωποι των Αιγύπτιων αλιεργατών της Νέας Μηχανιώνας κατά την τριμερή συνάντηση που πραγματοποίησαν την Πέμπτη στο Υπουργείο Εργασίας. Την ίδια στιγμή, έβγαινε και η απόφαση του δικαστηρίου που για τρίτη φορά έκρινε την απεργία τους παράνομη ενώ την Παρασκευή αναμένεται να συνεδριάσουν για να επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Ads

Στη σύσκεψη υπό τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ροβέρτου Σπυρόπουλου, οι ιδιοκτήτες των αλιευτικών παρέμειναν στην αδιάλλακτη στάση τους αρνούμενοι να επανακαθορίσουν το ύψος των αμοιβών των εργατών ή τη μέθοδο πληρωμής, ο οποίος κατά παράδοση δεν προβλέπει μισθό και ένσημα αλλά ποσοστό από την πώληση της ψαριάς.

Ωστόσο, οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες καταγγέλλουν πως δεν τους επιτρέπεται πια να ελέγχουν πόσα ψάρια βγάζει κάθε σκάφος και πόσα έσοδα έχει ενώ το τελευταίο διάστημα βλέπουν τα έσοδά τους να μειώνονται θεωρώντας πως τα αφεντκά τους προσπαθούν από τους δικά τους λεφτά να βγάλουν τα “σπασμένα” από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

Στη σημερινή συνάντηση οι ιδιοκτήτες των αλιευτικών ζήτησαν από το Υπουργείο να φέρουν άλλους εργάτες από την Αίγυπτο (ως απεργοσπαστικό μηχανισμό) με βάση τη διακρατική συμφωνία που υπάρχει μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

Ads

Την ώρα της τριμερούς συνάντησης, στην είσοδο του υπουργείου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από περίπου 50 αλιεργάτες αλλά και στελέχη του ΠΑΜΕ, τα οποία εκφράζουν την υποστήριξή τους στον αγώνα των Αιγυπτίων.