Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ο 35χρονος που συνελήφθη την Πέμπτη (9/11) τα βία επεισόδια που σημειώθηκαν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου το 2017 και κλήθηκε ως μάρτυρας από την ανακρίτρια που έχει αναλάβει τη δολοφονική επίθεση νεοναζί χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, κατά την οποία έπεσε νεκρός ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής.

Ads

Στον 35χρονο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, υποχρεωτικής εμφάνισης και παρουσίας στο ΑΤ της περιοχής του όταν υπάρχει αγώνας της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ συνεχίζει να κρατείται καθώς του έχει επιβληθεί φυλάκιση 12 μηνών για τα επεισόδια στο Βόλο.

Ο 35χρονος οπαδός της ΑΕΚ ενεπλάκη στην υπόθεση δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή, καθώς DNA του φέρεται να βρέθηκε σε μαχαίρι που είχε ανευρεθεί επίσης αίμα του 29χρονου θύματος. Το εν λόγω μαχαίρι δεν έχει καταγραφεί ως το όπλο της δολοφονίας Κατσουρή, ενώ για την υπόθεση έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι 102 Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, δύο Έλληνες και ένας κατηγορούμενος αλβανικής καταγωγής. Σημειώνεται πως -για την ώρα- η κατηγορία της ανθρωποκτονίας δεν έχει προσωποποιηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η ανακρίτρια της υπόθεσης δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή, αναμένεται να ζητήσει περαιτέρω ανάλυση του DNA τόσο του θύματος όσο και του 35χρονου.

Ads

Οι κατηγορίες για τις οποίες απολογήθηκε σήμερα ο 35χρονος αφορούν τα αδικήματα της έκρηξης, της κατοχής εκρηκτικών υλών, της βιαιοπραγίας (αδίκημα του αθλητικού νόμου) και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Δήλωση των δικηγόρων υπεράσπισης του φιλάθλου της ΑΕΚ, κ.κ. Χριστοδούλου και Φίλια:

«Ο εντολέας μας σήμερα απολογήθηκε ενώπιον της Κυρίας Ανακρίτριας για αδικήματα που δεν συνδέονται καθ’ οποιοδήποτε τρόπο με τη δολοφονία του αδικοχαμένου Μιχάλη Κατσουρή. Μετά από σύμφωνη γνώμη της κ. Ανακρίτριας και του κ. Εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους.

»Όσον αφορά το μαχαίρι, για το οποίο γίνεται λόγος τις τελευταίες μέρες, είναι δεδομένο ότι δεν είναι το φονικό όπλο, ενώ εντύπωση προκαλεί πως δεν έχει αναδειχθεί το δεύτερο μαχαίρι, στο οποίο έχει ανευρεθεί αίμα του θύματος στη λαβή και τη λεπίδα και DNA αγνώστου δράστη, μη συλληφθέντος. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις Ελληνικές δικαστικές αρχές και την Κυρία Ανακρίτρια και θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί στην ανακάλυψη της αλήθειας».