Με την μάσκα να αναδεικνύεται πλέον σε «κορμό» των μέτρων προστασίας της «επόμενης μέρας» – δια «ροπάλου» μάλιστα, με βαριά πρόστιμα για μη χρήση της – οι πρόσφατες καταγγελίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, για υπερτιμολογημένη προμήθεια μασκών στο Δημόσιο αποκτά νέο ειδικό βάρος, αφού συνιστά έμμεση, πολιτική «νομιμοποίηση», από την κυβέρνηση του «πάρτι» αισχροκέρδειας που έχει στηθεί από την έναρξη της πανδημίας στα είδη πρώτης υγειονομικής ανάγκης.

Ads

Ειδικότερα, στις 11 Απριλίου, ο Π. Πολάκης κατήγγειλε, δημοσιεύοντας και σχετικά έγγραφα, ότι ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων -Ηπείρου – Δυτικής Ελλάδος, προχώρησε σε απευθείας ανάθεση 1.535.368 ευρώ για την προμήθεια 75.000 μασκών υψηλής προστασίας, τύπου FFP-3, με την υψηλότερη τιμή που έχει καταγραφεί πανελλαδικά, δηλαδή των 20 ευρώ έκαστη.

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία η ανάδοχος εταιρεία έχει ιδιοκτήτη αδελφό συγγενικού προσώπου του διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του periodista.gr, πρόκειται για τον κουνιάδο του.

Στο ίδιο δημοσίευμα σημειώνεται, ότι ενώ η σχετική απόφαση που αφορά στην ανάθεση έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο με ημερομηνία 18/3/2020, πρόσφατα,, ο Γιάννης Καρβέλης σε δηλώσεις του σε κάποιο μέσο απάντησε ότι ο διαγωνισμός δεν έγινε ποτέ και ότι αν χρειαστεί θα βγάλει γραπτή ανακοίνωση και «θα απαντήσει όπως πρέπει».

Ads

Δεδομένου όμως ότι η σχετική απόφαση είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο και σε συνδυασμό με την καταγγελία Πολάκη, τόσο για την υπερτιμολόγηση, όσο και για την «οικογενειακή» διάσταση της υπόθεσης, το πολιτικό θέμα είναι τεράστιο.

Παρόλ’ αυτά, από το Μαξίμου δεν υπάρχει καμία αντίδραση. Σύμφωνα με το periodista.gr, αυτό συμβαίνει διότι ο «σύνδεσμός» του Γιάννη Καρβέλη με το Μαξίμου είναι ο Μιχάλης Μπεκίρης, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και πρώην βουλευτής Αχαΐας. Και ότι ο  Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, που υπογράφει την απόφαση για την ανάθεση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ στην εταιρεία του κουνιάδου του, αποτελεί προσωπική επιλογή του Μιχάλη Μπεκίρη.

Το δημοσίευμα επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες, ο Πατρινός επιχειρηματίας που πήρε τη δουλειά με τις μάσκες και που είναι κουνιάδος του Καρβέλη είναι επίσης «οπαδός» του Μιχάλη Μπεκίρη.

Την «παρέα» της Πάτρας, συνεχίζει το δημοσίευμα, πλαισιώνει εσχάτως κι ένας ακόμη συνεργάτης του πρωθυπουργού, στενός μάλιστα, ο Γιώργος Μυλωνάκης, ο οποίος είναι ο νέος γενικός γραμματέας της Βουλής.