Με πούλμαν κατέβηκαν από την Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας στην Πάτρα μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ για να τιμήσουν τη μνήμη του συναδέλφου τους, του  σχολικού φύλακα που πριν τρεις ημέρες έβαλε τέλος στη ζωή του. Πριν την κηδεία, σχολικοί φύλακες και μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ συγκεντρώθηκαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πάτρας κι έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας με κεντρικό σύνθημα «Ενας στο χώμα, χιλιάδες στον αγώνα».

Ads

Ο 66χρονος ήταν απολυμένος σχολικός φύλακας και τον τελευταίο καιρό προσπαθούσε να καταθέσει τα χαρτιά του για να βγει στη σύνταξη. Αυτό-πυροβολήθηκε στο υπόγειο του σπιτιού του με καραμπίνα και τον εντόπισε ο γιος του. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Λίνας Μπάστα από το Κόκκινο Πάτρας 107,7 ο αυτόχειρας ζούσε χωρίς ρεύμα στο σπίτι μαζί με τη κατάκοιτη μητέρα του. 
 
Η κηδεία του  έγινε παρουσία αντιπροσωπείας της δημοτικής αρχής, με επικεφαλής τον ίδιο τον δήμαρχο Πάτρας.


 
Η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής
 
«Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή στο σύνολό της, εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του εργαζόμενου στον Δήμο Πατρέων, που δεν άντεξε την καπιταλιστική βαρβαρότητα και έφυγε πρόωρα και αναπάντεχα.
 
Θεωρούμε  ότι η λύση στα αδιέξοδα που δημιουργεί για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα το άδικο, εκμεταλλευτικό κοινωνικοοικονομικό σύστημα που ζούμε, είναι ο αγώνας μέχρι την ανατροπή του.
 
Αγώνας προσανατολισμένος ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και τα κόμματά τους που με την πολιτική τους οδηγούν το λαό στη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση με στόχο την καθημερινή αύξηση των κερδών των μονοπωλιακών επιχειρήσεων.
 
Δεσμευόμαστε ότι δεν θα υποχωρήσουμε από αυτή τη θέση.
 
Αυτόν το δρόμο θα ακολουθήσουμε σαν Δημοτική Αρχή, ακόμα πιο αποφασιστικά».

image
 
Η ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ
 
«Αποχαιρετάμε τη Δευτέρα 3 Νοέμβρη τον συνάδελφό μας, άλλο ένα θύμα της σύγχρονης βαρβαρότητας
 
Θύμα της σύγχρονης βαρβαρότητας και των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων είναι άλλος ένας εργαζόμενος, συνάδελφός μας σχολικός φύλακας του Δήμου Πατρέων.
 
Στέλνουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του.
 
Καταθέτουμε επίσης την υπόσχεσή μας ότι θα δυναμώσουμε τον αγώνα μας ενάντια σε όλους αυτούς μας μας φέρνουν σε απόγνωση, που μας φορτώνουν αδιέξοδα, σε όλους αυτούς που μας πληγώνουν.
 
Ο καλύτερος φόρος τιμής στον συνάδελφο σχολικό φύλακα που δεν άντεξε, ο καλύτερος αποχαιρετισμός σε όλα τα θύματα της σύγχρονης βαρβαρότητας είναι το δυνάμωμα του αγώνα ενάντια σε αυτό το σύστημα, ενάντια και σε όσους το στηρίζουν, τα κόμματα της πλουτοκρατίας, Ε.Ε., ΔΝΤ κ.α.                            
 
Αυτοί ευθύνονται για την ανεργία και τις απολύσεις, για τα προβλήματα στην ασφάλιση και τη σύνταξη, για τη φτώχεια και την ανέχεια, για τα καθημερινά μικρά και μεγάλα προβλήματα της ζωής μας.  Αυτοί στηρίζουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων,  την ανταγωνιστικότητα, τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, εμείς θα αγωνιστούμε πιο δυνατά και πιο αποτελεσματικά για τα δικά μας δικαιώματα, για τη ζωή μας. 
 
Υπάρχει τρόπος να αλλάξουμε  τα πάντα. Να σταματήσουμε να μετράμε θύματα. Να σταματήσουμε να μετράμε τις πληγές μας. Υπάρχει άλλος δρόμος.
 
Ο δρόμος της ανατροπής του σάπιου συστήματος που σημαίνει εκμετάλλευση και βαρβαρότητα για τους εργαζόμενους.  Η δύναμη των εργαζομένων μπορεί να βάλει μπροστά την παραγωγική μηχανή, να δουλεύει για τις λαϊκές ανάγκες κι όχι για τα κέρδη των καπιταλιστών, για να στηρίζει τη σταθερή δουλειά κι όχι τον παρασιτισμό τους, για να αξιοποιεί τις δυνατότητες και τον πλούτο του τόπου μας για το δικό μας όφελος των εργατών και των συμμάχων μας,  των μικροεπαγγελματιών, των μικροαγροτών, των νέων ανθρώπων και των γυναικών, όλων μας που έχουμε κοινά συμφέροντα.
 
Γι αυτόν τον δρόμο θα δυναμώσουμε τον αγώνα μας. Αυτή την υπόσχεση δίνουμε στον αδικοχαμένο συνάδελφό μας και σε όλους τους εργαζόμενους.
 
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και απαιτούμε :
 
– επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων (σχολικών φυλάκων κ.α.)
 
– καμιά απόλυση-καμιά διαθεσιμότητα
 
– όχι στον λεγόμενο επανέλεγχο των εργαζόμενων ΙΔΑΧ και την «αξιολόγηση»

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=0GU-zPTiJh8]

Ads

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος των Σχολικών Φυλάκων Πάτρας Ηλίας Τσούνας αναφέρθηκε στο βαρύ φορτίο από την απόλυση και τους απανωτούς φόρους που αντιμετωπίζουν οι σχολικοί φύλακες, υπογραμμίζοντας ότι όλα αυτά, σε συνδυασμό με το ότι ο 62χρονος προσπαθούσε να πάρει την σύνταξή του αλλά του έλειπαν λίγα ένσημα, τον οδήγησαν στο απονενημένο διάβημα.

Βίντεο – φωτογραφίες: patrastimes.gr