Μία κάλπη για την ψηφοφορία σχετικά με παραπομπή σε Εξεταστική Επιτροπή των εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ φαίνεται να προκρίνει η ΔΗΜΑΡ. Για «ασπίδα» στο Βενιζέλο κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ads

 
Σύμφωνα με στελέχη της ΔΗΜΑΡ, που επικαλείται ο Σκάι, η ΔΗΜΑΡ φέρεται να τάσσεται υπέρ της μιας κάλπης με τέσσερα ψηφοδέλτια, τρία για τις προτάσεις των κομμάτων και ένα λευκό. «Κάλπη τη Πέμπτη για κάθε πρόταση κόμματος κ ΟΧΙ για κάθε προτεινόμενο πρόσωπο, σημαίνει ‘ασπίδα’ για Βενιζέλο και ομερτά. Ποιο κόμμα το ζητά;» αναφέρει χαρακτηριστικά σε μήνυμά του στο twitter ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. 
 
Σημειώνεται πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να στηθούν κάλπες για κάθε πρόσωπο και το ψηφοδέλτιο να αναφέρει χωριστά το κάθε αδίκημα. Υπενθυμίζεται πως η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ προτείνουν την παραπομπή μόνο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τη διερεύνηση ευθυνών και για τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Τέλος οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προτείνουν την παραπομπή τόσο των Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελου Βενιζέλου όσο και των πρώην πρωθυπουργών Γιώργου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου.
 
Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί Διάσκεψη των Προέδρων για να αποφασισθεί το πόσες τελικά κάλπες θα στηθούν. Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου της Βουλής, αν στη Διάσκεψη κατατεθούν διαφορετικές προτάσεις για το πόσες κάλπες πρέπει να στηθούν, τότε θα ληφθεί απόφαση -η οποία χαρακτηρίζεται γνωμοδοτική από το Γραφείο Τύπου της Βουλής- και στη συνέχεια θα κληθεί να την επικυρώσει ή να την απορρίψει η Βουλή, με την έναρξη της συζήτησης την Πέμπτη.