«Εμείς οι Έλληνες» ήταν το κεντρικό σύνθημα χθεσινής εκδήλωσης του Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας που διοργανώθηκε στη Μπολόνια, με τη συμμετοχή και της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Άννυς Ποδηματά. Δείτε εδώ το βίντεο από την εκδήλωση.

Ads

Η εκδήλωση υποστήριξης της Ελλάδας, η οποία έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, ήταν μέρος της ετήσιας γιορτής του Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας (Γιορτή της Δημοκρατίας). Μιλώντας για αρκετή ώρα στα ιταλικά, η κ. Ποδηματά εξέφρασε την «ευγνωμοσύνη της για την υποστήριξη που έχει προσφέρει από την αρχή της κρίσης στην Ελλάδα το Δημοκρατικό Κόμμα της Ιταλίας αλλά και ο ιταλικός λαός γενικότερα».
 
«Η στερεοτυπική αντίληψη που θέλει τους Έλληνες τεμπέληδες, διεφθαρμένους και φοροφυγάδες πρέπει να αλλάξει γιατί δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα. Η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών είναι ευσυνείδητοι και σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι», δήλωσε ανάμεσα σε άλλα, υπογραμμίζοντας: «Ξέρουμε ότι δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγουμε τη δημοσιονομική σταθεροποίηση, ωστόσο αυτό πρέπει να γίνει με τρόπο βιώσιμο ώστε η ελληνική οικονομία να γίνει πραγματικά παραγωγική».

Τον «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν και οι σοσιαλιστές ευρωβουλευτές Gianni Pitella (επίσης Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) και Luigi Berlinguer. Πρόκειται για τους πρωτεργάτες της πρωτοβουλίας «Save Greece Save Europe», σε συνέχεια της οποίας είχε διοργανωθεί ανοικτή εκδήλωση στη Ρώμη, στις 25 Ιουνίου 2012.
 
«Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ισοδυναμούσε με τη χρεοκοπία ενός ονείρου» , παρατήρησε ο κ. Pitella. «Ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να δίνουμε βάρος μόνο στην αντιμετώπιση του χρέους. Το βασικό πρόβλημα στην Ευρώπη δεν είναι το χρέος, είναι η ανεργία, η ύφεση, η διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής», συμπλήρωσε.