Στο δικαστήριο συνεχίζεται η βεντέτα που ξέσπασε μεταξύ δυο οικογενειών μετά την δολοφονία του 20χρονου φοιτητή Θοδωρή Γαλαζούλα στις 8 Μαΐου του 2016 στην Πεντέλη. Κατηγορούμενος για τον φόνο είναι ένας 23χρονος. 

Ads

Στα δικαστήρια όμως βρέθηκε, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και ο πατέρας του άτυχου 20χρονου φοιτητή, ο οποίος τον Ιούλιο του 2017 φέρεται ότι σκότωσε τον 59χρονο πατέρα του κατηγορούμενου Μανούσο Ριτζάκη, μέσα στο αυτοκίνητό του, στη Λεωφόρο Μαραθώνος, στον Γέρακα. 

Ο πατέρας του θύματος, Παναγιώτης Γαλαζούλας, είναι κρατούμενος στον Κορυδαλλό και μεταφέρθηκε φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και χειροπέδες στα χέρια. Δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής. 

Κάθισε στο εδώλιο φωνάζοντας «που είναι ο τσόγλανος, θέλω να τον δω…» με τη μητέρα του κατηγορούμενου, η οποία καθόταν λίγα μέτρα μακριά του, να του φωνάζει «εμένα να κοιτάξεις». Η μητέρα του θύματος απάντησε «χάσαμε παιδί, θες ν’ αλλάξεις θέση;»

Ads

Χρειάστηκαν επτά αστυνομικοί για να συγκρατήσουν τον άνδρα ο οποίος εκτός εαυτού ούρλιαζε: «Με τον Μαζιώτη με έχουν στην απομόνωση, να με βάλουν μαζί με αυτόν (σ.σ. κατηγορούμενο). Ήρθε και στην κηδεία να πετάξει λουλούδια στο παιδί μου».

Μητέρα κατηγορούμενου: Πολλά λες

Μητέρα θύματος: Λίγα λέει 

Μητέρα κατηγορούμενου: Κοίταξε με

Αστυνομικός: Θα περάσετε έξω αν συνεχίσετε 

Πατέρας θύματος: Πισώπλατα τον χτύπησε…

Μητέρα κατηγορούμενου: Κόψε το θέατρο…

Τελικά ο πατέρας απομακρύνθηκε κυριολεκτικά σηκωτός από τους αστυνομικούς έξω από την δικαστική αίθουσα, ενώ πάλευε μαζί τους φωνάζοντας: «Θέλω να τον δω δεν φεύγω». Οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού. 

Αφού ο πατέρας απομακρύνθηκε από την αίθουσα μεταφέρθηκε εντός ο κατηγορούμενος, επίσης με χειροπέδες και αλεξίσφαιρο γιλέκο και σε κλοιό αστυνομικών. 

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια στο δικαστήριο και κανείς δεν επιτρεπόταν να μπει στη δικαστική αίθουσα χωρίς προηγουμένως να έχει ελεγχθεί από τους αστυνομικούς.

Τελικά το δικαστήριο διέκοψε για τις 24 Νοεμβρίου λόγω κωλύματος των δικηγόρων.

Κατά την έξοδο του από το δικαστήριο ο κατηγορούμενος δέχτηκε φραστική επίθεση από φίλους του θύματος.