Μία ακόμη αντιφατική απολογία πραγματοποίησε ο Βασίλης Σαραλιώτης στην τελευταία συνεδρίαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Άμφισσας. Ενώ επί ημέρες υποστήριζε ότι ήταν «λάθος εκτίμηση του Επαμεινώνδα Κορκονέα να πυροβολήσει», στο τέλος της πολυήμερης εξέτασής του επιχείρησε να στρογγυλέψει την απολογία του, μέχρι που δήλωσε ότι «αν ήμουν στη θέση του Κορκονέα μπορεί να ‘κανα το ίδιο».

Ads

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», τη Παρασκευή, τελευταία ημέρα της αποδεικτικής διαδικασίας για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με τη λήξη της συνεδρίασης ο συνήγορος του Επαμεινώνδα Κορκονέα Αλέξης Κούγιας, ζήτησε να καταγραφεί στα πρακτικά δήλωση με την οποία εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για το δικαστήριο.

«Το μόνο παράπονο είναι ότι δυστυχώς η Ελληνική Αστυνομία δεν κατάφερε να φέρει τον Ν.Ρ. (σ.σ.: τον φίλο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου), που είναι ο σοβαρότερος μάρτυρας. Εξαντλήσατε όλα τα περιθώρια για να ‘ρθει, ευχόμαστε να εξαντλήσετε και κάθε δυνατότητα διαβάζοντας τις καταθέσεις του για να αντιληφθείτε την προσωπικότητά του», πρόσθεσε ο Αλέξης Κούγιας βάλλοντας ακόμη μία φορά ενάντια στο φίλο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Νωρίτερα ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος έσπευσε την Παρασκευή για να εξετάσει τον Βασίλη Σαραλιώτη, επιχείρησε να διαψεύσει την ομολογία του, στην οποία ανέφερε ότι είδε το χέρι τού Κορκονέα μετά τον πυροβολισμό και «ήταν σε ευθεία γραμμή».

Ads

Ενώ αρχικά ο Σαραλιώτης έδειξε να ενοχλείται από την αμφισβήτηση του Κούγια αντιδρώντας στις «μομφές», όπως παραπονέθηκε, τελικά αμφισβήτησε τα ίδια τα λεγόμενά του.

Σε ερώτηση του συνηγόρου για το ποια είναι τελικά η αλήθεια «αφού έχετε δώσει τέσσερις εκδοχές», απάντησε:

Σαραλιώτης: «Δεν είναι τέσσερις οι εκδοχές. Δεν είπα ποτέ ότι είδα το χέρι στην ευθεία».

Πρόεδρος: «Απ’ ό,τι θυμάμαι δεν είχατε δείξει κάμψη».

Σαραλιώτης: «Ελαφριά κάμψη».

Εισαγγελέας: «Δείξατε σε ευθεία γραμμή. Επισημάνατε δε ότι δεν είδατε, αλλά ακούσατε τους πυροβολισμούς και γυρίσατε».

Σαραλιώτης: «Όταν γύρισα, το χέρι του ήταν λίγο πιο κάτω από τον ώμο».

Για τις διαφορετικές εκδοχές του στο στάδιο της ανάκρισης, όπως ότι και είχε δει και είχε ακούσει τους πυροβολισμούς, δικαιολογήθηκε ότι αλλιώς τα είχε πει, αλλά «στο χαρτί αποτυπώνονται διαφορετικά».

«Εγώ ό,τι έχω ζήσει, τα λέω σε έναν δικηγόρο και τα γράφει ο δικηγόρος», ισχυρίστηκε ο Βασίλης Σαραλιώτης.

Ύστερα από 73 συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν σε διάστημα περίπου έξι μηνών , απομένει η αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας, Χαράλαμπου Λακαφώση, η οποία ορίστηκε για τις 27 Ιουλίου, ενώ η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.

Στο τέλος της συνεδρίασης ο Επαμεινώνδας Κορκονέας δήλωσε «συγκλονισμένος» και εξέφρασε τη συγγνώμη του προς την οικογένεια του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, καθώς και σε όποιον «πιστεύει ότι έχω ευθύνη».

«Εκφράζω τη θλίψη και τη συμπαράστασή μου στην οικογένεια. Πράγματι δεν μπορούσα να προβλέψω ότι θα φτάναμε σ’ αυτό το αποτέλεσμα. Ήταν καθαρά πάνω στην επίθεση, πάνω στα γεγονότα. Δεν υπήρχε πρόθεση να προκαλέσουμε κάτι κακό», είπε ο Βασίλης Σαραλιώτης. Επίσης τόνισε ότι είναι «βαθιά συγκλονισμένος» ενώ αναφερόμενος στην οικογένεια του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου δήλωσε ότι «μπορώ να τους κοιτάξω στα μάτια και να τους πω ότι δεν έχω καμιά ευθύνη».

Διαβάστε επίσης: Ομολογία Σαραλιώτη για συνεννόηση με Κορκονέα