Οι δόσεις για την αποπληρωμή του φόρου εισοδήματος μπορεί να φτάσουν μέχρι και τις 10, ανάλογα με το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος, σύμφωνα με την τελική ρύθμιση που προτείνει ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης. Η πρόταση αυτή πρόκειται να προωθηθεί προς νομοθέτηση εφόσον λάβει το πράσινο φως από την τρόικα.
 

Ads

Στη πολλών ταχυτήτων αυτή ρύθμιση, που δημοσιεύει «Το Βήμα», προβλέπεται ότι όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα έως 50.000 ευρώ να έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το φόρο σε 10 δόσεις, όσοι έχουν από 50.000 έως 80.000 σε επτά, ενώ για ετήσιο εισόδημα άνω των 80.000 φαίνεται να παραμένουν οι τρεις διμηνιαίες δόσεις.
 
Ειδικότερα στη ρύθμιση προβλέπεται:
 

  • όσοι έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 50.000 ευρώ θα έχουν τη δυνατότητα είτε να πληρώσουν το φόρο σε 10 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, είτε σε 10 μη ισόποσες μηνιαίες δόσεις από τις οποίες οι πρώτες επτά να αντιστοιχούν στο 60% του φόρου και οι υπόλοιπες τρεις να αντιστοιχούν στο 40% του φόρου.
  • όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα από 50.000 έως 80.000 ευρώ θα μπορούν να πληρώσουν σε επτά ισόποσες δόσεις,
  • για ετήσιο εισόδημα άνω των 80.000 ευρώ φαίνεται προς το παρόν να παραμένουν οι τρεις διμηνιαίες δόσεις, όπως ισχύουν σήμερα.

 
 
Διαβάστε επίσης: Σε πέντε δόσεις το χαράτσι της ΔΕΗ, υπό συζήτηση το αφορολόγητο