Σε στάση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Μετρό την ερχόμενη Τετάρτη 1 Μαρτίου από τις 18:00 έως τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) και του Σωματείου Ηλεκτροδηγών του Αττικό Μετρό (ΣΗΑΜ).

Ads

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για «προκλητική καθυστέρηση» από πλευράς κυβέρνησης, καθώς δεν έχουν προωθηθεί στη Βουλή οι συμφωνημένες νομοθετικές ρυθμίσεις για τους νεοπροσληφθέντες και παλαιούς συναδέλφους τους.

«Όπως έχουμε ενημερώσει αναλυτικά η προώθηση των συγκεκριμένων ρυθμίσεων συμφωνήθηκε, από το περασμένο καλοκαίρι, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την υπογραφή νέας ΣΣΕ. Ωστόσο, παρά τις υποσχέσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Μεταφορών και της Διοίκησης της εταιρίας δεν έφτασαν στην Βουλή. Το θέμα, όμως, είναι κρίσιμο. Οι παλαιοί συνάδελφοι εξαιτίας της εμφάνισης ενός διάτρητου πορίσματος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους κινδυνεύουν να κληθούν από την εταιρία να επιστρέψουν χρήματα, που τους έχουν καταβληθεί νόμιμα, ενώ στους νεοπροσληφθέντες δεν αναγνωρίζεται η νόμιμη προϋπηρεσία τους» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ.