Παρά την αναστολή της σημερινής απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια στα μέσα σταθερής τροχιάς έως τη λήξη της αποψινής βάρδιας.

Ads

«Είναι τεχνικά αδύνατο να λειτουργήσει απόψε το μετρό», δήλωσε στο iEidiseis ο Σπύρος Ρεβύθης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθήνας (ΣΕΛΜΑ).

«Σεβόμαστε τη δικαστική απόφαση για αναστολή της απεργίας», σημειώνει ο ίδιος, εξηγώντας παράλληλα ότι είναι δύσκολο να κληθούν προς εργασία αυτή την ώρα πάνω από 1.000 εργαζόμενοι προκειμένου να λειτουργήσει το μετρό της Αθήνας απόψε», σημείωσε ο κ. Ρεβύθης. Στο ίδιο μήκος κύματος και η ενημέρωση από τη ΣΤΑΣΥ, σύμφωνα με την οποία:

«Το Μονομελές Πρωτοδικείο έκρινε παράνομη την απεργία που προκήρυξαν τα δύο σωματεία, ωστόσο τα χρονικά περιθώρια λειτουργίας των δικτύων του Μετρό είναι περιορισμένα», όπως αναφέρουν πηγές της ΣΤΑΣΥ.

Ads

Προηγήθηκε η ανακοίνωση των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ (ηλεκτρικός σιδηρόδρομος) για την αναστολή της απεργίας έπειτα από την έκδοση δικαστικής απόφασης.

Συγκεκριμένα, το Σωματείο Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσε:

«Αφού η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ προσέφυγε χθες στη δικαιοσύνη κατά της απεργίας μας χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, αναγκάστηκε να προσφύγει εκ νέου σήμερα με νέα αγωγή. Έτσι μετά την απόφαση του δικαστηρίου που εκδίκασε την σημερινή νέα αγωγή και μας επιδόθηκε τώρα σας ενημερώνουμε ότι η 24ωρη απεργία για σήμερα Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου αναστέλλεται».

Συνεπώς, τα δρομολόγια σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ αναμένεται να ξεκινήσουν από το πρωί της Παρασκευής (22/9).