Το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει ότι οι κόκκινες γραμμές σε ασφαλιστικό, εργασιακά και ΦΠΑ παραμένουν μιλώντας παράλληλα για «ευέλικτες κινήσεις» ώστε να επιτευχθεί συμφωνία. Ο ημερήσιος Τύπος βλέπει τακτικές υποχωρήσεις από την κυβέρνηση, βραχυκύκλωμα με τα μέτρα και μπέρδεμα με τις κόκκινες γραμμές. Όλα αυτά ενώ σήμερα συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο στο οποίο θα συζητηθεί το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα που θα ξεκλειδώσουν τη δόση. 

Ads

«Βραχυκύκλωμα με τα μέτρα» γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών που «βλέπει» τις κόκκινες γραμμές στην κυβέρνηση να μπερδεύονται και σημειώνει ότι οι προαναγγελίες του Γιάνη Βαρουφάκη δυσαρεστούν το Μέγαρο Μαξίμου. «Αμβλύνονται οι κόκκινες γραμμές» τιτλοφορείται η Καθημερινή. Σύμφωνα με την εφημερίδα στο τραπέζι των μέτρων μπαίνουν…. επικουρικές, 13η σύνταξη, ΦΠΑ και ιδιωτικοποιήσεις που προκαλούν «ισχυρούς κραδασμούς στον ΣΥΡΙΖΑ». 

image

image

Ads

«Κινήσεις εκατέρωθεν για συμβιβαστική λύση» τιτλοφορείται η Αυγή που σημειώνει ότι η κυβέρνηση αναμένει θετική κατάληξη μέχρι την Κυριακή. Η εφημερίδα αναλύει τις «κόκκινες γραμμές» και τα σημεία τριβής. Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης ξεθωριάζουν πάντως, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, που κάνει λόγο για τακτικές υποχωρήσεις σε επιμέρους ζητήματα. «Θρίλερ έως 6 Μαΐου» βλέπει η Ημερησία. «Αγώνας δρόμου για συμφωνία, με τον φόβο της διακοπής του ELA από τον Μ. Ντράγκι» γράφει που αναφέρεται εκτενώς στα μέτρα που βρίσκονται υπό συζήτηση. 

image

image

image

«Από το mail Χαρδούβελη στα μέτρα Τσακαλώτου» είναι ο τίτλος των Νέων. «Κάτοικοι και τουρίστες 23 νησιών θα κληθούν να πληρώσουν τέλος διανυκτέρευσης 1 έως 5 ευρώ στα ξενοδοχεία και φόρο 3% έως 6% επί της τιμής προϊόντων (…). Ο φόρος διαμονής προβλέπεται στη λίστα Τσακαλώτου» τονίζει η εφημερίδα. Θέμα και η επίθεση στο Γιάνη Βαρουφάκη την οποία τα Νέα συνδέουν με τις… Βρυξέλλες. «Αγριότητες στα Εξάρχεια, άδειασμα στις Βρυξέλλες» είναι ο τίτλος.

image

image

«Ειδικό τέλος διαμονής στα ξενοδοχεία» είναι ο τίτλος του Έθνους για τον κλιμακωτό φόρο διανυκτέρευσης για μονάδες 3 αστέρων και πάνω. Η εφημερίδα αναφέρεται και στην επίθεση που δέχτηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης στα Εξάρχεια υπό τον τίτλο: «Η διάλεξη Βαρουφάκη που κάλμαρε του αναρχικούς».

image

image 

«Το θρίλερ με τις συντάξεις» που αποδείχτηκε… τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα ΔΙΑΣ είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της Δημοκρατίας. «Η έλλειψη ρευστότητας δημιούργησε τις ουρές της αγωνίας στα ΑΤΜ» υποστηρίζει η εφημερίδα που παράλληλα κάνει λόγω για υψηλές επικουρικές και πρόωρες συντάξεις. «Χαράτσι… διακοπών» και στο βάθος ενιαίος ΦΠΑ είναι ο τίτλος του Ελεύθερου Τύπου. Σε σύγχυση βρίσκεται – μεταξύ φόρων και δημιουργικής ασάφειας – η κυβέρνηση, σύμφωνα με την εφημερίδα. 

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο του εξώφυλλου του Ποντικιού που είναι εμφανώς εμπνευσμένο… «Έχω και μηχανή, πάμε Εξάρχεια;»

image