Την προσφυγή σε αναχρονιστικές μεθόδους φαίνεται πως προκρίνουν κυβερνητικά στελέχη για την αντιμετώπιση της βίας μεταξύ ανηλίκων.

Ads

Ενδεικτικά είναι όσα ανέφερε μιλώντας στον Ant1 ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, υποστηρίζοντας αρχικά ότι δεν έχει την ρίζα του στο τώρα αλλά έχει διαμορφωθεί επί χρόνια: «Κατ’ εμέ, έχει τις ρίζες του στο πως διαμορφώθηκε το σχολείο τις τελευταίες δεκαετίες και στην αντίληψη ότι είχαμε μια αυταρχική εκπαίδευση και έπρεπε να πάμε σε μια μη αυταρχική εκπαίδευση και αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο δάσκαλος να χάσει τον έλεγχο της τάξης και τον σεβασμό των παιδιών», ενώ προχώρησε την σκέψη του αναφέροντας ότι «παιδιά που μεγαλώνουν με τον εν λόγω τρόπο, δεν θα γίνουν καλοί γονείς ή όσα γίνουν δάσκαλοι δεν θα γίνουν καλοί δάσκαλοι».

Προχώρησε δε ένα βήμα παρακάτω υποστηρίζοντας: «Εμείς έχουμε μεγαλώσει σε πάρα πολύ φτωχές οικογένειες, υπήρχαν μέρες που δεν είχαμε να φάμε, όμως παρά την φτώχεια οι γονείς μας δεν μας είχαν παραμελήσει, το αντίθετο. Μας έλεγαν ότι για να ξεφύγουμε από την φτώχεια, έπρεπε να μάθουμε γράμματα. Αν ο δάσκαλος μου έριξε ένα χαστούκι, ο πατέρας μου μου έριχνες άλλα δέκα, γιατί έλεγε πως για να με χτυπήσει ο δάσκαλος, κάτι κακό θα είχα κάνει», είπε ο κ. Φλωρίδης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.

 

Διαβάστε: Βία ανηλίκων / «Στήνεται μια νέα πανδημία χωρίς ιό» – Τι λέει στο tvxs ο παιδοψυχίατρος Γιώργος Νικολαΐδης

Μονογυιού: Κατηχητικό ή λύση

Σε αναλογο μήκος κύματος και η βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Μονογυιού, η οποία μιλώντας στον ΣΚΑΪ έσπευσε να σημειώσει ότι τα παιδιά στην επαρχία πάνε κατηχητικό σε αντίθεση με αυτά της Αθήνας, ενώ αναρωτήθηκε γιατί να μην συμβαίνει αυτό και στις μεγάλες πόλεις.

Ads

«Πρέπει να επιστρέψουμε στις βάσεις μας. Έχει απομακρυνθεί κι ο κόσμος λίγο από αυτό που λέμε θρησκεία. Τα παιδιά στην επαρχία πηγαίνουν και ένα κατηχητικό. Θα το πάει η γιαγιά, θα το πάει η μάνα. Γιατί να μην συμβαίνει αυτό και στις μεγάλες πόλεις;»