Στην απόρριψη των αιτιάσεων του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Σγουρού ότι οι καθυστερήσεις πληρωμής των μεταταχθέντων υπαλλήλων του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΑΣΑ στην Περιφέρεια οφείλονται σε καθυστερήσεις του υπουργείου Εσωτερικών προχώρησε με ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Ads

«Με έκπληξη είδαμε στον Τύπο την επιστολή της 19ης Σεπτεμβρίου 2011 του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Σγουρού με την οποία εγκαλεί το υπουργείο Εσωτερικών για την καθυστέρηση πληρωμής των μεταταχθέντων υπαλλήλων του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΑΣΑ στην Περιφέρεια. Και η έκπληξη πηγάζει από το γεγονός ότι η σχετική χρηματοδότηση προς την Περιφέρεια έχει ήδη υπογραφεί από τον υπουργό Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη με την απόφασή του της 31ης Αυγούστου 2011, με αρ. πρωτ. 38746.» επισημαίνει το υπουργείο.

Σύμφωνα με την λόγω απόφαση το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε την επιχορήγηση Περιφερειών από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2011 με συνολικό ποσό 836,8 χιλ. ευρώ προς καταβολή δαπανών μισθοδοσίας στους μετατασσόμενους σε αυτές υπαλλήλους από τους ομίλους ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΑΣΑ.