«Κόκκινο» με το καλημέρα χτύπησε η ένταση κατά τη σημερινή συνεδρίαση  της Προανακριτικής Επιτροπής για τον πρώην αναπληρωτή  υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
Αιτία στάθηκε το κοινό αίτημα ΝΔ-ΚΙΝΑΛ να εξαιρεθούν από τη Επιτροπή τόσο ο Παύλος Πολάκης όσο και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, με τα δυο πρώην συγκυβερνώντα κόμματα να ζητούν παράλληλα να κληθούν ως μάρτυρες.

Ads

Την πρόταση φέρεται να κατέθεσε αρχικά ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου, για να την στηρίξει αμέσως μετά ο Θάνος Πλεύρης. Και οι δυο επικαλέστηκαν ως αιτιολογία για τον μεν πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας ότι «γνώριζε λεπτομέρειες» για την έρευνα του σκανδάλου Novartis και«είχε προαναγγείλει» διώξεις κατά πολιτικών του αντιπάλων, στον δε πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο καταλογίσαν την επίσκεψη που είχε κάνει στην τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Έντονη υπήρξε η αντίδραση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, με τον ίδιο τον Παύλο Πολάκη να επισημαίνει σε υψηλούς τόνους ότι ο ίδιος και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος θα βγουν μόνο σηκωτοί από την αίθουσα της Γερουσίας, όπου διεξάγεται η συνεδρίαση της Προανακριτικής. Υποστήριξε δε ότι όσοι αποκάλυψαν το σκάνδαλο και την «κλεψιά» δεν θα μπουν στο κάδρο. Παράλληλα, ο Γιάννης Ραγκούσης χαρακτήρισε την εν λόγω πρόθεση εξαίρεσης κοινοβουλευτικό πραξικόπημα εκ μέρους των δύο πρώην συγκυβερνώντων κομμάτων.

Να σημειωθεί ότι πρόταση εξαίρεσης του Θάνου Πλεύρη κατέθεσε από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, με το σκεπτικό ότι συνεργάτες του δικηγορικού του γραφείου φαίνεται να εκπροσωπούν εμπλεκόμενο στην υπόθεση.

Ads

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τόσο οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ όσο και εκείνοι της Ελληνικής Λύσης τάχθηκαν κατά της εξαίρεσης των Πολάκη και Τζανακόπουλου από την Επιτροπή.

Όπως έγινε τελικά γνωστό, το αίτημα εξαίρεσης των Πολάκη, Τζανακόπουλου και Πλεύρη θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής την επόμενη Τρίτη. Στην ίδια συνεδρίαση θα κληθεί ως πρώτος μάρτυρας ο Κωνσταντίνος Φρουζής, ενώ δεύτερος μάρτυρας θα είναι ο Νίκος Μανιαδάκης.