Στόχος πολλών στελεχών εντός αλλά και στις παρυφές της ΝΔ έγινε για μια ακόμη φορά ο Νίκος Δένδιας με αφορμή συνέντευξη που παραχώρησε προ ημερών στην τηλεόραση της ΕΡΤ.
Υπενθυμίζεται ότι αναφερόμενος στον Άδωνι Γεωργιάδη ο Κοινοβουλευτικος εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «δεν έχουμε τις ίδιες απόψεις σε πολλά θέματα. Καθαρές κουβέντες. Έχουμε μεγάλη διαφορά ύφους».

Ads

«Είμαστε το κόμμα του μέτρου και της εθνικής ευθύνης. Είμαστε κόμμα πατριωτικό, δεν είμαστε κόμμα εθνικιστικό. Δεν μας αρέσουν οι κραυγές, δεν μας αρέσουν οι λαϊκισμοί» ανέφερε επίσης  ο Νίκος Δένδιας.

«Δεν λέω να αφήσουμε την δεξιά μας άποψη αλλά αν πρόκειται για τη δεξιά της δεξιάς μας “δεν θα πάρω”. Χρυσή Αυγή δεν είμαστε», υπογράμμισε ο πρώην υπουργός προσθέτοντας ότι «οι τόνοι πρέπει να είναι τέτοιοι που να επιτρέπουν τον διάλογο και το επιχείρημα».

«Η κοινωνία είναι πονεμένη», σημείωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «δεν αντέχει τις κραυγές. Δεν αντέχει τις υστερίες. Δεν αντέχει ένα κλίμα ψυχροπολεμικό. Τα προβλήματα είναι τεράστια. Μπορούμε να διαφωνούμε. Αλλά αυτό οφείλει να γίνεται σε ένα πλαίσιο που να επιτρέπει το διάλογο».

Ads

Η «ενόχληση» Ανδριανόπουλου, Μπογδάνου, Λοβέρδου – Αιχμές για υπονόμευση Μητσοτάκη 

Όλα τα παραπάνω δεν ήχησαν για μια ακόμη φορά καλά στα αυτιά πολλών στελεχών, που κινούνται κοντά στην ηγεσία της ΝΔ. Κι αν επισήμως από την Πειραιώς απέφυγαν να κάνουν κάποιο σχόλιο, προκειμένου να αποφευχθεί νέος κύκλος εσωστρέφειας, δεν ίσχυσε το ίδιο για κάποιους που κινούνται στις παρυφές της ΝΔ, οι οποίοι έσπευσαν να επιτεθούν στο Νίκο Δένδια, με πρώτο τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο, ο οποίος φαίνεται πως ενοχλήθηκε από την αποστροφή για τη Χρυσή Αυγή.

Σε ανάλογο μήκος κύματος και ο Κώστας Μπογδάνος, ο οποίος αν και «κόπηκε» πρόσφατα από τα ψηδοδέλτια της ΝΔ μετά τις έντονες αντιδράσεις οι αναφορές του περί τανκς στην ΕΡΤ, έσπευσε να κάνει μια «ενδιαφέρουσα» σύγκριση μεταξύ του Νίκου Δένδια και του Άδωνι Γεωργιάδη. 

Μάλιστα, ο διευθυντής του Θέμα FM, επανήλθε στο ζήτημα κάνοντας λόγο για υπονόμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη και «φωτογραφίζοντας» το Νίκο Δένδια ως ηθικό αυτουργό. Αξίζει δε νασημειωθεί ότι την εν λόγω δημοσίευση αναπαρήγαγε ο Γιάννης Λοβέρδος, ο οποίος μόλις προ ολίγων ημερών πήρε το χρίσμα του υποψηφίου στις επόμενες εθνικές εκλογές από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ.

Λίγη ώρα αργότερα, ο Γιάννης Λοβέρδος έδειξε πως δε θα έμενε μόνο στα retweet, πιάνοντας και αυτός το «νήμα» τον επιθέσεων κατά του Νίκου Δένδια, κάνοντας λόγο για «κάποιους που θεωρούν αντίπαλο το νεοδημοκράτη κι όχι τον συριζαίο».