Στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε παράνομη μεταφορά 16 αλλοδαπών με πολυτελή οχήματα μεγάλου κυβισμού, προχώρησε η αστυνομία.

Ads

Ειδικότερα, συνελήφθησαν σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και του Έβρου, τέσσερις αλλοδαποί ηλικίας 45, 36, 36 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παράνομης μεταφοράς-προώθησης αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, διευκόλυνση εισόδου υπηκόων τρίτων χωρών στο εσωτερικό της χώρας, κλοπής, απείθειας και βεβαιώθηκε παράβαση για παραποίηση στοιχείων κυκλοφορίας.

Πιο συγκεκριμένα η αστυνομία αναφέρει πως εντοπίστηκαν σε περιοχές του Έβρου τρία μέλη της εγκληματικής ομάδας, εκ των οποίων, δύο (36 και 24 ετών) παρείχαν συνδρομή σε  16 μετανάστες προκειμένου να εισέλθουν παράνομα στην ελληνική επικράτεια και ένα (36 ετών), το οποίο ως οδηγός αποσκοπούσε στην περαιτέρω προώθηση μέρους αυτών προς το εσωτερικό της χώρας. Ο 45χρονος, μέλος της εγκληματικής ομάδας, εντοπίστηκε σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, αφού προηγουμένως αποβίβασε 12 από τους παραπάνω μετανάστες από το χώρο των επιβατών και από το χώρο των αποσκευών, ενώ άλλαξε και τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων.
 
Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα δύο αυτοκίνητα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε ζευγάρια πινακίδων κυκλοφορίας (για τα 2 εξ αυτών είχε δηλωθεί κλοπή και για 1 είχε δηλωθεί απώλεια), 11 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ads