Οδυνηρές μνήμες Μανωλάδας «ξύπνησαν» με την καταγγελία για ξυλοδαρμό μετανάστη ο οποίος ζήτησε τα δεδουλευμένα του.

Ads

Σύμφωνα με την Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών ένας Πακιστανός εργάτης γης που εργαζόταν στο χωριό Λάππα της Αχαΐας, δέχτηκε ένα χτύπημα στο κεφάλι με τσάπα, όταν ζήτησε τα δεδουλευμένα πέντε μηνών από τον εργοδότη του.

Η καταγγελτική ανάρτηση στο Facebook του μέλους της Κίνησης, Ν. Παπαγεωργίου, έχει ως εξής:

«Τα ματωμένα καλοκαιρια στο καμπο της Δυτικης Αχαιας ,εκει που η αυθαιρεσια παραμενει σα βασικος νομος της ζωης των προσφυγων μεταναστων.

Ads

Ζητησε τα μεροκαματα του (5 μηνων) κ τον ξεπληρωσαν με μια τσαπα στο κεφαλι!!!

Ειναι πακιστανος,εργατης γης,τον Δεκεμβρη περνα ακροαση για ασυλο.Μεχρι τοτε ,αν ζει,θα υφισταται κ αυτος κ χιλιαδες αλλοι,την αυθαιρεσια ,το καθεστως ενος εργασιακου μεσαιωνα,που τρεφεται απο την εγκληματικη κ στα ορια της καλυψης ,αδιαφοριας του κρατους.!

Τα φαινομενα αυτα θελουν κυριολεκτικα εκστρατεια για να ελεγχθουν ολοι οι ξενοι εργατες,να εφαρμοσθει το εργοσημο παντου .

Να σπασουν τα στεγανα που καλυπτουν κ θεριευουν αυτη την ασυδοσια.

Το συστημα της εκμεταλευσης διαπλεκεται με καθε εξουσια της περιοχης,ειναι βλεπεις παμφθηνο κ σε αφθονια εργατικο δυναμικο,κ μια ιδιοτυπη ομερτα επικρατει που καλυπτει τα παντα.

Το διαπιστωσε κ ομαδα της Κινησης μας και αναζητουσαμε ωρες τον υπευθυνο της επιχειρησης.

Προσεχως ενημερωση για την πορεια του θεματος αλλα κ για την γενικοτερη αντιμετωπιση της καταστασης (Επιθεωρηση Εργασιας κλπ).».

image