Οριστικά πίσω της αναμένεται να αφήσει σε λίγο καιρό το ιστορικό κτίριο της οδού Ρηγίλλης η Νέα Δημοκρατία, αλλά και κάποια από τα σύμβολα της, σε μια συμβολική προσπάθεια να αφήσει πίσω και το παρελθόν της και να σηματοδοτήσει μια νέα αρχή.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Το Έθνος», η κεντρική διοίκηση της γαλάζιας παράταξης θα μεταφερθεί σε κτίριο επί της λεωφόρου Συγγρού, στο ύψος της Καλλιθέας. Η μετακόμιση, που θα λύσει την έλλειψη λειτουργικότητας του κτιρίου της Ρηγίλλης, αλλά και τα προβλήματα που προκύπτουν από τους περιορισμένους χώρους, αναμένεται να γίνει μέσα στο καλοκαίρι.

Το ιστορικό κτίριο της οδού Ρηγίλλης θα παραμείνει μισθωμένο ωστόσο από τη ΝΔ και εκεί θα μεταφερθεί κατά πάσα πιθανότητα το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κ. Καραμανλής» αλλά και το αρχείο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επίσης, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς θα διατηρήσει εκεί το γραφείο του προκειμένου να το χρησιμοποιεί για συναντήσεις με ξένους ηγέτες που θα επισκέπτονται την Αθήνα και θα είναι σχετικά δύσκολο να μετακινηθούν εκτός κέντρου.

Ωστόσο, η έδρα της ΝΔ αλλάζει και το κτίριο που επελέγη την άνοιξη του 1975 (επί προεδρίας Κωνσταντίνου Καραμανλή) και νοικιάστηκε από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, του οποίου είναι ιδιοκτησία θα μείνει να συμβολίζει την ιστορία της ΝΔ.

Ads

Στο επικείμενο συνέδριο όμως αναμένεται να ανακοινωθούν και αλλαγές στα σύμβολα – σήματα της ΝΔ. Ο «πυρσός» φαίνεται πως θα μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, όπως επίσης και το γαλάζιο δεν θα είναι πλέον το μοναδικό χρώμα στο φόντο του ονόματος της ΝΔ.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση για τη μεταστέγαση της Ν.Δ, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε: «Η Ν.Δ. μετά από αρκετό ψάξιμο κατέληξε να μετακομίσει σ’ ένα δρόμο που ανταποκρίνεται στην πολιτική της. Tη λεωφόρο Συγγρού, δρόμο μεταχειρισμένων οχημάτων».