Διαχωρίζει τη θέση του από τον Πάνο Καμμένο που δήλωσε ότι θα φύγει από την κυβέρνηση όταν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, αφήνοντας μάλιστα εμμέσως πλην σαφώς ανοιχτό το ενδεχόμενο να φύγει από τους ΑΝΕΛ.

Ads

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS 103,6 είπε: «Δεν θέλω να ρίξω λάδι στη φωτιά. Η διαφοροποίησή μου για το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών είναι εμφανής, δεν έχω κρυφτεί. Το έχω πει σε όλους τους τόνους και με τον πιο επίσημο τρόπο στην κοινοβουλευτική μου ομάδα, ότι είναι ένα θέμα που πρέπει να λυθεί, κι αυτό είναι καλό για τη χώρα» επισήμανε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS 103,6.

«Ένα κομμάτι συμφωνεί με τον Πάνο Καμμένο, εγώ διαφωνώ», είπε.

«Έχω μάθει να σέβομαι τις απόψεις, δεν συμμερίζομαι τη θέση του Πάνου Καμμένου ότι θα ρίξει την κυβέρνηση» τόνισε και πρόσθεσε: «Η Βόρεια Ελλάδα έχει να κερδίσει από τη συμφωνία και η FYROM και η Σερβία. Πιστεύω ότι είναι μία επιλογή ανάπτυξης. Όσοι διαβάσουν με προσοχή τη συμφωνία, μπορεί να αλλάξουν γνώμη, ίσως όχι όλοι».

Ads

Όπως είπε, δεν πρόκειται να κάνει «Συμφωνίες παρασκηνίου» και επανέλαβε ότι «μπορεί να πάει σπίτι του».

Σε ερώτηση αν παραμένει ΑΝΕΛ ο Θ. Παπαχριστόπουλος είπε: «Η διαφοροποίησή μου είναι πολύ κεντρική διαφωνία. Δεν σας κρύβω ότι εξαιτίας του θέματος αυτού, κάπου αισθάνομαι λίγο έξω, δεν σας το κρύβω. Δεν έχω καμία επαφή, δεν πολυμιλάμε, στις υποχρεώσεις μου βέβαια είμαι τυπικός. Αυτή είναι η αλήθεια»

«Δεν σας κρύβω ότι αισθάνομαι λίγο «παγωμένα», κάπου έχω «παγώσει», είπε. Ζήτησε δε να μην τον συγκρίνουν πολιτικά με την Κατερίνα Παπακώστα.

Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκε η διαφωνία του Κώστα Ζουράρι. Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και πρώην υπουργός, παρότι διαφωνεί με τη συμφωνία των Πρεσπών δήλωσε ότι δεν συντρέχει λόγος να αποσυρθούν οι ΑΝΕΛ από τη συγκυβέρνηση. «Επειδή το θέμα των Σκοπίων είναι ιδρυτικό και ιδρυματικό για τους ΑΝΕΛ, φυσικά και θα καταψηφίσουν τη συμφωνία στη βουλή όταν και αν έρθει. Από τη στιγμή που υπάρχει η πλειοψηφία να ψηφιστεί δεν υπάρχει λόγος να άρει την εμπιστοσύνη του, ο κ. Καμμένος προς την κυβέρνηση» προσθέτοντας ότι αυτό το έχει πει και στον ίδιο τον Πάνο Καμμένο.