Συνέχεια στο επεισόδιο με τον Πάνο Καμμένο δίνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, φέρεται να μιλάει ακόμη και για το ενδεχόμενο παραίτησής του.

Ads

Μετά τη δημόσια αντιπαράθεση που είχαν με ανακοινώσεις και δηλώσεις οι ΑΝΕΛ με τον υπουργό Εξωτερικών, η ένταση μεταφέρθηκε στο χτεσινό υπουργικό Συμβούλιο. Ο Νίκος Κοτζιάς φέρεται να καταλόγισε στον Πάνο Καμμένο ότι κάνει ζημιά στην εξωτερική πολιτική μέσα από προσωπικές στρατηγικές. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πυροσβεστική παρέμβαση του Νίκου Παππά αλλά και του πρωθυπουργού στην διάρκεια της συνεδρίασης, ενώ πηγές σημειώναν πως το θέμα έληξε με τις δύο πλευρές να δίνουν εκατέρωθεν διευκρινίσεις.

Ωστόσο φαίνεται πως ο Νίκος Κοτζιάς δεν ικανοποιήθηκε από τη στάση του πρωθυπουργού και άλλων μελών της κυβέρνησης, εκτιμώντας πως δεν τον κάλυψαν και υπήρξε μια υπερβολική διαλλακτικότητα προς τον Πάνο Καμμένο. Διαρροές κάνουν λόγο για μεγάλη δυσφορία που τον οδηγεί ακόμη και στη σκέψη μιας πιθανής παραίτησης. Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα με την ενόχληση του Νίκου Κοτζιά και την αντιπαράθεσή του με τον Πάνο Καμμένο ενδεχομένως να συζητηθεί και σε σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, πριν την αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες για τις εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωασιατικής Συνόδου Κορυφής.

Πάντως μια πρώτη απάντηση στις πληροφορίες περί ενόχλησης του Νίκου Κοτζιά έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Όπως τόνισε, μιλώντας στον Alpha, ο υπουργός Εξωτερικών έχει τακτική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό και τόνισε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρχει δυσφορία, αλλά και πως δεν γνωρίζει να υπάρχει κάτι τέτοιο. «Αν ήθελε να του πει κάτι θα το έλεγε […] Δεν έχει λόγο να δυσφορεί και αν συνέβαινε κάτι τέτοιο είμαι σίγουρος ότι ο κ. Κοτζιάς δεν θα το επικοινωνούσε μέσω διαρροών. Αυτή η κυβέρνηση δεν επικοινωνεί με διαρροές. θα το έλεγε ευθέως στον πρωθυπουργό με τον οποίο έχει καθημερινή και τακτική επικοινωνία».

Ads

Σε κάθε περίπτωση το μήνυμα του κυβερνητικού εκπροσώπου προς όλα τα στελέχη της κυβέρνησης ήταν σαφές: «Το μήνυμα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός ήταν σαφές καθαρό και προς όλες τις κατευθύνσεις. Το τρένο της κυβέρνησης προχωρά και θα φτάσει στον προορισμό του. Όποιος δεν θέλει να φτάσει σε αυτόν τον προορισμό ή όποιος δυσφορεί στην διαδρομή τότε πρέπει να κατέβει από το τρένο».