Μετά τη διαφωνία που εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης σχετικά με τη νομιμοποίηση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών, κάτι που έχει εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Bloomberg, επιφυλακτικός εμφανίστηκε και ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Ads

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για ένα «δύσκολο θέμα» για τον ίδιο. Όμως, όπως είπε, ο κόσμος προχωράει, όπως και η Ευρώπη και η Δύση. Έτσι, θα πρέπει «να δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε κι αυτούς τους συμπολίτες μας να νιώσουν ευπρόσδεκτοι και ίσοι με όλους τους άλλους», ανέφερε.

«Και για μένα είναι, θέλω να είμαι ειλικρινής, ένα δύσκολο θέμα. Αντιλαμβάνομαι αυτό που είπε ο κύριος πρωθυπουργός, ο κόσμος προχωράει, η Ευρώπη προχωράει, η Δύση προχωράει, πάντα πρέπει να δούμε πως μπορούμε να κάνουμε και αυτούς τους συμπολίτες μας, να νιώσουν ευπρόσδεκτοι και ίσοι με όλους τους άλλους. Αυτό είναι ιερό δικό τους δικαίωμα, το δέχομαι», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας.

«Θα έρθει και η ώρα γι’ αυτό λοιπόν» είπε στη συνέχεια.

Υπενθυμίζεται πως ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο Mega, ανέφερε πως «δεν είναι θέμα εκκλησίας γιατί αφορά πολιτικό γάμο. Η προσωπική μου άποψη είναι αρνητική και το είχα ξαναδηλώσει και όταν είχε έρθει το σύμφωνο το είχα καταψηφίσει. Ο πρωθυπουργός είπε πως θα γίνει σε μια συγκεκριμένη στιγμή. Θα δούμε πότε θα είναι αυτό».

Για τις δηλώσεις Βορίδη και τη στρατηγική της ΝΔ να προσπαθεί να πατήσει σε δύο βάρκες εξέδωσε ανακοίνωση και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

Αναλυτικά:

Σε δύο βάρκες η ΝΔ για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Πριν λίγες ημέρες, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε στο Bloomberg ότι θα προχωρήσει ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών. Το καλωσορίσαμε.

Σήμερα, ο υπουργός Επικράτειας κ. Βορίδης δήλωσε σε συνέντευξή του ότι διαφωνεί.

Για ακόμη μια φορά, η ΝΔ πατάει σε δύο βάρκες. Στο εξωτερικό, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται ως σύγχρονος φιλελεύθερος πολιτικός. Στο εσωτερικό, ο κ. Βορίδης χαϊδεύει τα υπερσυντηρητικά ακροατήρια.

Γι’ αυτό ο κ. Μητσοτάκης στις προγραμματικές του δηλώσεις δεν τόλμησε να αναλάβει καμία συγκεκριμένη δέσμευση απέναντι στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.
Τα ανθρώπινα δικαιώματα, όμως, δεν μπορούν να γίνονται αντικείμενο τακτικισμών και ισορροπιών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εδώ και έναν χρόνο έχει καταθέσει πρόταση νόμου για την ισότητα στον γάμο για όλα τα πρόσωπα και το δικαίωμα τεκνοθεσίας. Και δεν θα σταματήσουμε να πιέζουμε και να αγωνιζόμαστε καθημερινά μαζί με τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, για να γίνει πράξη αυτό το αναγκαίο και αυτονόητο βήμα.