Σε διαθεσιμότητα έθεσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας τον αστυνομικό που καταγράφηκε σε βίντεο να καταβρέχει με μάνικα μια γυναίκα ΑμΕΑ έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας στις 20 Οκτωβρίου.

Ads

Όπως μεταδίδει το dikastiko.gr, η απόφαση εκδόθηκε στις 14 Φεβρουαρίου και τίθεται σε ισχύ ενόψει του γεγονότος ότι εκκρεμεί διοικητική αλλά και ποινική έρευνα σε βάρος του αστυνομικού. Μπορεί να διαρκέσει μάλιστα έως και 24 μήνες, οπότε θα πρέπει να έχει ληφθεί απόφαση για τη διοικητική έρευνα που διενεργείται με το ερώτημα της απόταξης για τον αστυνομικό.

Στο επίμαχο βίντεο που έχει τραβηχτεί από την κάμερα του τμήματος, αστυνομικοί εμφανίζονται να σέρνουν τη γυναίκα στον δρόμο και στη συνέχεια να την καταβρέχουν με μανία με τη μάνικα που βρίσκεται στην είσοδο του τμήματος. Οπως φαίνεται στο ίδιο βίντεο, οι αστυνομικοί του ΑΤ Ομονοίας όχι μόνο δεν πτοήθηκαν όταν η κατάπτυστη συμπεριφορά τους ενεργοποίησε άμεσα τα ανθρώπινα αντανακλαστικά αυτόπτη μάρτυρα που παρενέβη, αλλά αντιθέτως επιχείρησαν και να τον τιμωρήσουν συλλαμβάνοντάς τον και περνώντας του χειροπέδες παρότι τους επέδειξε τη δικηγορική του ταυτότητα. 

Οι αστυνομικοί προκειμένου να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους υποστηρίζουν ότι η γυναίκα είχε αφοδεύσει στην είσοδο του τμήματος και ότι ήθελαν να πλύνουν το πεζοδρόμιο.

Ads