Στην άμεση επαναλειτουργία του  Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του Νοσοκομείου «Αγία Σοφία» προχωράει το υπουργείο Υγείας μετά τις εντονότατες αντιδράσεις, που προκάλεσε η διακοπή λειτουργίας του.

Ads

Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας το νοσοκομείο. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο υπουργός Υγείας μόλις πριν από λίγες μέρες  είχε κάνει λόγο για fake news αναφερόμενος στην είδηση της διακοπής λειτουργίας του Παιδοκαρδιοχειρουργικού, για να πάρει άμεσα απάντηση από τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Καρδιοπάθεια.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών “Η Αγία Σοφία”, μπορεί πλέον να επαναλειτουργήσει άμεσα. Είχα δεσμευτεί δημόσια και είχα διαβεβαιώσει γονείς και ιατρικό προσωπικό, ότι η Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα (ΚΕΜ) τριών κλινών του Ειδικού Κέντρου Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών Παίδων (Ε.Κ.Α.Σ.ΚΑ.Π.), θα επανερχόταν το συντομότερο δυνατό στη σταθερή της κατάσταση. Και αυτό έγινε», υποστήριξε σήμερα σε δηλώσεις του ο Βασίλης Κικίλιας μετά από σύσκεψη που είχε με τον διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, τον διοικητή του Νοσοκομείου, τις διευθύντριες Ιατρικής Υπηρεσίας και τη διευθύντρια της Β΄ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής.