Μετά την Όλγα Κεφαλογιάννη, στην εσωκομματική κριτική για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο σκάνδαλο των υποκλοπών, τη σκυτάλη πήρε ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Ελλάδας Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η βουλευτής και πρώην υπουργός της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη επισήμανε μιλώντας στο Kontra ότι «το απόρρητο, με πολύ συγκεκριμένες δικλίδες ασφαλείας, θα πρέπει να μπαίνει, αν θέλετε, σε δεύτερη μοίρα, γιατί προέχει η προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών, του Συντάγματος, των νόμων, των θεσμών. Και όλοι εμείς που υπηρετούμε του θεσμούς, θα πρέπει όταν κάτι λέμε να το εννοούμε».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Κουμουτσάκος από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τις αλλαγές στην ΕΥΠ που κατέθεσε η κυβέρνηση, υπογράμμισε την ανάγκη για σεβασμό των δύο πολύτιμων αγαθών: Πρώτον, είπε, «της προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων και δεύτερον, του ύψιστου καθήκοντος της διαφύλαξης της εθνικής ασφάλειας».

«Όλα αυτά θεμελιώνονται σε μια απαράβατη αρχή. Ανεξέλεγκτα και αυτονομημένα άβατα στη δημοκρατία δεν νοούνται» σημείωσε με νόημα, στέλνοντας μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ads