Ο Αλέξης Μητρόπουλος, μετά το οριστικό κόψιμο του από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ λόγω της εμπλοκής του σε υπόθεση φοροδιαφυγής, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε τους πολίτες να μην ψηφίσουν τα τέσσερα «μνημονιακά κόμματα» (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι), όπως είπε, αλλά να απέχουν από τις κάλπες ή να στηρίξουν το ΚΚΕ, που παραμένει στην αντιμνημονιακή γραμμή του.

Ads

Ο Αλέξης Μητρόπουλος υποστήριξε πως το «κόψιμο» του δεν οφείλεται στην υπόθεση φοροδιαφυγής που εμπλέκεται αλλά στην κριτική που άσκησε στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε «πήγαμε σαν πρόβατα επί σφαγή» και έκανε λόγο για «επαίσχυντο τρίτο μνημόνιο».

Υπενθυμίζεται πως λίγες ημέρες πριν η Επιτροπή συγκρότησης ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ στην εισήγηση της προς την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος ανέφερε πως λόγω της εμπλοκής του Αλέξη Μητρόπουλου στην υπόθεση φοροδιαφυγής προτείνεται τοποθετηθεί σε μη εκλόγιμη θέση. «Μέχρι την πλήρη εκκαθάριση όσων θεμάτων βρίσκονται σε εκκρεμότητα και τον αφορούν, η εισήγηση προς την Κ.Ε. περιλαμβάνει την δυνατότητα να τοποθετηθεί στην τελευταία θέση, εφόσον και ο ίδιος το επιθυμεί».

Αρχικά ο Αλέξης Μητρόπουλος είχε ανακοινώσει πως δεν θα αποδεχτεί να τοποθετηθεί σε μη εκλόγιμη θέση, ωστόσο στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι αποδέχεται τελικά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί στην τελευταία θέση της λίστας για την Αττική. «Aποδέχομαι την πρόταση να είμαι στην 15η θέση αντί της πρώτης που ήμουν», δήλωσε ο Αλέξης Μητρόπουλος, προσθέτοντας μάλιστα πως γνωστοποίησε στην ηγεσία του κόμματος την απόφασή του αυτή σε μήνυμά του προς τον Αλέξη Τσίπρα, στο οποίο ανέφερε: «Σύντροφε Πρόεδρε, σε ευχαριστώ για την τιμή της πρότασης. Την αποδέχομαι. Καλή επιτυχία. Σε τιμώ, Αλέξης Μητρόπουλος».

Ads

Τελικά η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε να μην συμπεριληφθεί ο Αλέξης Μητρόπουλος στις λίστες. Μια ημέρα μετά το οριστικό κόψιμό του από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Μητρόπουλος άλλαξε στάση και εξαπέλυσε επίθεση στην ηγεσία του κόμματος για τις διαπραγματεύσεις και την υπογραφή της συμφωνίας.