Την ιστοσελίδα της Κρήτης «Ρεθεμνιώτικα Νέα» χτύπησαν Τούρκοι χάκερ, ανεβάζοντας μήνυμα αντίστοιχο αυτού που είχε ανεβεί στη σελίδα του ΑΠΕ – ΜΠΕ, η οποία δέχτηκε επίσης επίθεση την Δευτέρα. 

Ads

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του zarpanews.gr, οι Τούρκοι χάκερ απειλούν πως «θα σας ρίξουμε στη θάλασσα όπως τους προγόνους σας» λόγω της «στήριξης», όπως ισχυρίζονται, της Ελλάδας στους «τρομοκράτες» της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν. 

Επίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», αντίστοιχη επίθεση – πάντα με το ίδιο μήνυμα – πραγματοποιήθηκε και εναντίον της επίσημης ιστοσελίδας της Suzuki στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο γενικός διευθυντής του ΑΠΕ – ΜΠΕ, Μιχάλης Ψύλλος, είχε εκτιμήσει πως οι επιθέσεις τέτοιου είδους θα αυξηθούν εν όψει εκλογών στην Τουρκία.

Ads

Σημειώνεται πως στην αρχική σελίδα του Αθηναϊκού Πρακτορείου εμφανιζόταν μήνυμα στα τούρκικα και στα αγγλικά, που αναφερόταν στην υπόθεση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών και απειλούσε ευθέως την Ελλάδα ότι «όπως ρίξαμε τους προγόνους σας στη θάλασσα, θα ρίξουμε εσάς και την τρομοκρατική οργάνωση FETO, που υποστηρίζετε, στη θάλασσα». 

Την επίθεση καταδίκασε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο η ΕΣΗΕΑ. Παράλληλα, το ΔΣ της Ένωσης, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στους συναδέλφους του ΑΠΕ -ΜΠΕ, δηλώνοντας πως θα ενημερώσει τη Διεθνή και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων για το συμβάν.