Ο “σκουπιδοπόλεμος” ακούμπησε και τον… ελληνικό στρατό. Σύμφωνα με αποκλειστικές και επιβεβαιωμένες πληροφορίες του tvxs, αυτήν την ώρα κλειστά κοντέινερ μεταφέρουν απορρίμματα σε ένα εγκατελειμένο στρατόπεδο δίπλα στον ΧΥΤΑ της Φυλής. Τα κοντέινερ θα παραμείνουν στο στρατόπεδο (με την φύλαξη… φαντάρων) μέχρι να επιλυθεί οριστικά το ζήτημα της αποκομιδής σκουπιδιών και ν αποκλιμακωθεί η “πολεμική” ένταση των προηγούμενων ημερών. Υπενθυμίζεται, πως ο ΧΥΤΑ της Φυλής από σήμερα το πρωί έχει ανοίξει, όταν δυνάμεις των ΜΑΤ κατέλαβαν το χώρο παρουσία εισαγγελέα, την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι εμμένουν στην απόφαση τους και συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις έως την Πέμπτη.

Ads

Αντιπαραθέσεις

Εν τω μεταξύ παράνομη και καταχρηστική ζήτησε να κηρυχθεί η απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.  Η προσφυγή αναμένεται να συζητηθεί τη Δευτέρα.

Από τη μεριά του, ο Πρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α Θέμης Μπαλασόπουλος στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι η ΠΟΕ- ΟΤΑ για την προσφυγή του κ. Καμίνη στη Δικαιοσύνη μεταξύ άλλων, ζήτησε από την κυβέρνηση να αποσύρει τα ΜΑΤ από τον ΧΥΤΑ και να διατάξει να σταματήσει η αποκομιδή από ιδιωτικά απορριμματοφόρα. Επιπλεόν έκανε λόγο για «απεργοσπαστικό μηχανισμό» και άσκησε κριτική, τόσο στον υπουργό Π.Κουκουλόπουλο, όσο και στην κυβέρνηση, για την οποία είπε ότι «έχει πάρει τον κατήφορο».

Ads

Σοβαρές καταγγελίες που αφορούν στην αποκομιδή των σκουπιδιών από ιδιώτες έκανε στην έκτακτη συνέντευξη τύπου ο κ. Μπαλασόπουλος λέγοντας πως στην αποκομιδή των σκουπιδιών εργάζονται αλλοδαποί εργάτες και είναι άγνωστο εάν είναι ασφαλισμένοι.

Επίσης, σημείωσε ότι από τη μία η κυβέρνηση εκδίδει υγειονομική διάταξη και από την άλλη υπάρχουν καταγγελίες ότι τα φορτηγά των ιδιωτών εναποθέτουν τα απορρίμματα στο Ελληνικό και στο γήπεδο του μπάντμιντον στην περιοχή Γουδή, έχοντας ανοίξει τις παράνομες χωματερές της Αττικής.

Παράλληλα διεμήνυσε ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα της προσφυγής του Δήμου Αθηναίων στη δικαιοσύνη.

Ο κ. Μπαλασόπουλος διεμήνυσε ότι «κανένα σύνταγμα δεν μπορεί να καταργήσει τις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων και δεν μπορεί να καταργήσει οργανικές θέσεις, γιατί η τοπική αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με σύνταγμα, έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και αυτό το ξέρουν όλοι».