Ένα πτώμα εντοπίστηκε στο Μεσολόγγι νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα 22/1, με τις αρχές να εξετάζουν κατά πόσο ανήκει στον 31χρονο Μπάμπη, ο οποίος αγνοείται από το βράδυ της 4ης Ιανουαρίου.

Ads

Η οικογένειά του υποστηρίζει πως το πτώμα ανήκει στον 31χρονο, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Mega. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ιατροδικαστής φτάνει στο σημείο που βρέθηκε στο πτώμα.

«Είμαστε σίγουροι ότι βρέθηκε, περιμένουμε τον ιατροδικαστή» τόνισε ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης, που έχει προσληφθεί από την οικογένεια του Μπάμπη Κούτσικου, μιλώντας στο Mega. «Από εδώ και πέρα, αρχίζει ένας νέος κύκλος ερευνών, επειδή έχουμε ένα βασικό στοιχείο, το κυριότερο για την ακρίβεια (σ.σ. την εύρεση της σορού). Είναι μία τραγική στιγμή, μακάρι να είχαμε διαψευστεί όλοι», προσέθεσε.

Σημειώνεται ότι υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, έφτασε το πρωί στον ανακριτή ο 50χρονος κρεοπώλης, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση του 31χρονου Μπάμπη.

 

Κατόπιν αιτήματος της οικογένειας του 31χρονου και μετά από σχετική απόφαση του εισαγγελέα, ορκωτός εκπαιδευτής έφτασε το Σάββατο (20/1) στο Μεσολόγγι και έψαχνε με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο ώστε να βρει γενετικό υλικό. Στις έρευνες συμμετέχει πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής αλλά και drone.

Ads

«Δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα» λέει η ΕΛ.ΑΣ.

Οι έρευνες των Αρχών έχουν επικεντρωθεί στη λιμνοθάλασσα, με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου να κάνει λόγο για μία δύσκολη περιοχή.

«Η περιοχή που ψάχνουμε είναι δύσκολη. Δεν υπάρχει μόνο στεριά, υπάρχουν πολλά σημεία με νερό και βάθος. Είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί αυτός ο άνθρωπος εάν είναι μέσα στο νερό. Οι αστυνομικοί συλλέγουν στοιχεία, υπάρχουν σημεία που οι αστυνομικοί έχουν πάρει χώμα και το έχουν στείλει στα εγκληματολογικά εργαστήρια», είπε νωρίτερα η κ. Δημογλίδου στο Mega.

«Δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα. Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν αυτόν τον άνθρωπο ως δράστη», σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται πως την ημέρα της εξαφάνισής του ο 31χρονος είχε πάρει μαζί του το κυνηγετικό του όπλο, το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί.

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι ο 31χρονος εξαφανίστηκε την Πέμπτη (4/1) πηγαίνοντας για κυνήγι όπως ισχυρίστηκε ο 51χρονος κρεοπώλης.

Την ώρα που δηλώθηκε η εξαφάνιση ο 51χρονος φίλος του αγνοούμενου που προσήχθη τα ξημερώματα του Σαββάτου (6/1), βρισκόταν στην ορεινή Ναυπακτία και συγκεκριμένα στην Κλεπά.

Ο 51χρονος αφού κλήθηκε να καταθέσει άλλες δύο φορές, τελικά συνελήφθη από τις αρχές λόγω αντιφάσεων στη μαρτυρία του.

Συγκεκριμένα, οι αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε στις καταθέσεις του ήταν πολλές. Σε μία από αυτές υποστήριξε πως ο 31χρονος ήταν αυτός που τον κάλεσε το μοιραίο βράδυ, ενώ η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου έδειξε το αντίστροφο.

Το δεύτερο στοιχείο ήταν ότι το δρομολόγιο που ακολούθησε ήταν διαφορετικό από αυτό που είχε περιγράψει και δεν συμβαδίζει με το υλικό που έχουν καταγράψει κάμερες. Τρίτο στοιχείο είναι οι καταθέσεις από άτομα με τα οποία φέρεται να ήρθε σε επαφή.

Τέλος, την Τετάρτη (17/1) υπήρξε ανατροπή στα δεδομένα σε σχέση με το κινητό τηλέφωνο του κρεοπώλη, καθώς από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι είχε μαζί το κινητό του τηλέφωνο εκείνη την ημέρα, το οποίο, ωστόσο, ήταν κλειστό. Όμως κάποια στιγμή φαίνεται πως το άνοιξε στην περιοχή, όπου χάθηκε.

Πλέον, μετά την εύρεση του πτώματος του 31χρονου μένει να ερευνηθεί τι έγινε ακριβώς την Πέμπτη (4/1), καθώς εξετάζεται και το ενδεχόμενο ο 51χρονος να είχε συνεργό ή συνεργούς.