Eλεύθερος, αφού προηγουμένως του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 μηνών για οπλοκατοχή, αφέθηκε ο 50χρονος φίλος του 31χρονου, που αγνοείται από την περασμένη Παρασκευή στο Μεσολόγγι.

Ads

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, οι έρευνες για τον εντοπισμό του έχουν εστιάσει στο σημείο, όπου άφησε στίγμα για τελευταία φορά το κινητό του, στα ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου προέκυψε, ότι είχαν μια συνομιλία 12 δευτερολέπτων, καθώς και ότι ο 50χρονος άφησε το κινητό το σπίτι του, ενώ πήγε να παραλάβει τον 31χρονο για να τον μεταφέρει σε σημείο συνάντησης με φίλο του που θα πήγαιναν για κυνήγι.

Φέρεται να μετέφερε τον αγνοούμενο την περασμένη Παρασκευή σε απομονωμένο σημείο στην επαρχιακή οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν ανακρίβειες στην κατάθεση του 50χρονου ως προς το δρομολόγιο που ακολούθησε αλλά και τη χρονική αλληλουχία των γεγονότων.

Ads

Οι Αρχές αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας αλλά και το «έξυπνο» ρολόι του αγνοούμενου.

Όπως αναφέρει το aixmi-news.gr, ο 50χρονος δικάστηκε την Τρίτη στο αυτόφωρο για την κατοχή του μαχαιριού το οποίο βρέθηκε πάνω του κατά την έρευνα της αστυνομίας το περασμένο Σάββατο όταν και εντοπίστηκε στην Κλεπά της ορεινής Ναυπακτίας όπου όπως ισχυρίστηκε πήγε από την Παρασκευή το βράδυ για κυνήγι.

Επειδή όμως είναι ο άνθρωπος που μετέφερε τον 31χρονο στη διασταύρωση του ΤΕΙ όπως λέει ο ίδιος και από κει και πέρα ο νεαρός άνδρας εξαφανίστηκε η αστυνομία αναζήτησε τον 50χρονο για να δώσει κατάθεση και τον βρήκε στην Κλεπά.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Ιάκωβος Μπαλτάς καθώς και οι μάρτυρες υποστήριξαν ότι η ύπαρξη του μαχαιριού, η λάμα του οποίου ήταν 10 εκατοστά, δικαιολογείται αφού πρόκειται για κυνηγό και μάλιστα αυτό βρισκόταν μέσα στο σακίδιο με όλα τα υπόλοιπα κυνηγετικά αντικείμενα.

Όλοι υποστήριξαν ότι οι κυνηγοί έχουν πάντα μαζί τους ένα μαχαίρι που είναι απαραίτητο για να σφάζουν τα θηράματα. Παρόλα αυτά η Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του λέγοντας ότι δεν μπορεί ο καθένας να έχει ένα μαχαίρι μέσα στο αυτοκίνητό του. Πρότεινε μάλιστα ποινή φυλάκισης 12 μηνών.