Ως «μεροληπτική» και «άδικη» καταγγέλλει τη «στοχοποίηση του έμψυχου δυναμικού των δημοσίων υπηρεσιών» η ΑΔΕΔΥ και τονίζει την αντίθεσή της «σε σενάρια μισθολογίου νέων περικοπών».

Ads

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρός της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος και τα διοικητικά συμβούλια της ΑΔΕΔΥ και της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) παρουσίασαν τις προτάσεις της ΑΔΕΔΥ για νέο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται το Σάββατο, στις 6 μ.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

«Αποδείχθηκε με την τελευταία απογραφή, ότι δεν υπήρξε το ενάμιση εκατομμύριο δημοσίων υπαλλήλων, που διαδίδονταν, αλλά 390.000 πολιτικοί δημόσιοι υπάλληλοι (χωρίς τους ένστολους), με κόστος μισθοδοσίας 11,8 δισ. ευρώ», τόνισε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.

Ο κ. Παπασπύρος υποστήριξε επίσης, ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι ποσοστιαία, κινούνται «κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ των 27» και είναι «οι πιο κακοπληρωμένοι στην Ευρωζώνη». «Το 90% των δημοσίων υπαλλήλων στην κορύφωση της 35ετίας, δεν ξεπερνά τα 1.600 ευρώ μηνιαίως. Σκεφτείται πού κυμαίνεται ο μέσος μισθός» πρόσθεσε.

Ads

Σε ό,τι αφορά τις ΔΕΚΟ (ΟΤΕ, ΔΕΗ) ο κ. Παπασπύρος επισήμανε ότι η ΑΔΕΔΥ δεν πρόκειται να αποδεχτεί πρακτικές μείωσης του εισοδήματος των εργαζομένων, την υπογραφή ατομικών συμβάσεων, κ.ά.