Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε το αίτημα του Μένιου Φουρθιώτη να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., με την οποία μειώθηκε η φρούρηση του ιδίου και της κατοικίας του από αστυνομικούς

Ads

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του Δ΄ Τμήματος του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, Μαρία Καραμανώφ απέρριψε το αίτημα καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, έκρινε ότι η λήψη και η άρση μέτρων προστασίας και ασφαλείας προσώπων γίνεται από τα αρμόδια όργανα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μετά από εκτίμηση πραγματικών γεγονότων και κινδύνων σε συνδυασμό με το δημόσιο συμφέρον.

Η κ. Καραμανώφ φέρεται να επισημαίνει ότι τα όργανα του αρμόδιου υπουργείου προβαίνουν στις σχετικές σταθμίσεις των γεγονότων και των περιστάσεων στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας σημειώνοντας πως δεν συντρέχει περίπτωση προσωρινής διαταγής για την αναστολή εκτέλεσης της επίμαχης απόφασης.

Με βεβαίωση του ΕΔΟΕΑΠ πήρε διαπίστευση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Ads

Παράλληλα, το documentonews.gr, δημοσιεύει, τη βεβαίωση ασφάλισης η οποία έχει χορηγηθεί στον Μένιο Φουρθιώτη από τον ΕΔΟΕΑΠ (Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης -Περίθαλψης), έπειτα από αίτηση που είχε καταθέσει ο παρουσιαστής, προκειμένου να διαπιστευθεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παρά το γεγονός ότι για τη διαπίστευση στο συγκεκριμένο υπουργείο αλλά και γενικότερα στα υπουργεία δεν απαιτείται τέτοιου είδους έγγραφο.

Αναλυτικότερα, το έγγραφο φέρει ημερομηνία 20 Οκτωβρίου του 2020 και χορηγήθηκε από τον Τομέα Ασφάλισης και Επικοινωνίας του ΕΔΟΕΑΠ και βεβαιώνει «ότι ο Μαίνανδρος Γεώργιος Φουρθιώτης είναι ασφαλισμένος στον ΕΔΟΕΑΠ από 1/12/2017».

«Η βεβαίωση αυτή χορηγείται έπειτα από αίτησή του προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για διαπίστευση και στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

image

Υπενθυμίζεται ότι, ο Μένιος Φουρθιώτης, είχε ζητήσει από τη Βουλή, διαπίστευση κοινοβουλευτικού συντάκτη χρησιμοποιώντας την πλαστή ταυτότητα μέλους της ΕΣΗΕΑ. Την πληροφορία έδωσε στη δημοσιότητα η ίδια η Βουλή σε ανακοίνωσή της, με την οποία ενημερώνει ότι διαβίβασε έγγραφα στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για την υπόθεση του Μ. Φουρθιώτη , ενώ, η ΕΣΗΕΑ (Ένωσις Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών), από την πλευρά της, είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία δήλωσε πως ο Φουρθιώτης δεν είναι μέλος της.