Την απόρριψη του αιτήματος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για αναστολή της απόφασης να εγκαταλείψει την έδρα του στο κτίριο της Ερμού ανακοίνωσε με λανθάνον «πανηγυρικό» ύφος το υπουργείο Πολιτισμού.

Ads

Το υπουργείο αναφέρει ότι η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, «απέρριψε αμετάκλητα το αίτημα» του ΣΕΑ και καλεί τους αρχαιολόγους αδειάσουν το γρηγορότερο το κτίριο:

«Η αυτόβουλη συμμόρφωση του ΣΕΑ προς την άμεσα εκτελεστή δικαστική κρίση, στην οποία ο ίδιος προσέφυγε, συνιστά ενέργεια υποχρεωτική εκ του Συντάγματος».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΥΠΠΟ:

«Την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023 εκδόθηκε η 327/2023 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία απέρριψε αμετάκλητα το αίτημα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων περί αναστολής εκτέλεσης της με αρ. 388268/11.8.2023 απόφασης της Υπουργού Πολιτισμού, που ανακάλεσε την παραχώρηση προς τον ΣΕΑ, του ακινήτου της οδού Ερμού 134-136. Η αυτόβουλη συμμόρφωση του ΣΕΑ προς την άμεσα εκτελεστή δικαστική κρίση, στην οποία ο ίδιος προσέφυγε, συνιστά ενέργεια υποχρεωτική εκ του Συντάγματος.».

Ads

Υπενθυμίζεται ότι κατά της απόφασης έξωσης του Συλλόγου έχει συγκροτηθεί ένα μεγάλο κίνημα, με συλλογή υπογραφών και συναυλίες, ενώ την συμπαράστασή τους στον ΣΕΑ έχουν εκφράσεις φορείς, συλλογικότητες και κόμματα