Το ένα μετά το άλλο αρχίζουν να γίνονται γνωστά, όσο περνά ο καιρός, τα μεμονωμένα περιστατικά αστυνομικής βίας στη χώρα μας. Η ακραία συμπεριφορά της αστυνομίας με την αλόγιστη ρίψη χημικών και τις επιθέσεις σε πολίτες, σημάδεψε τον περασμένο Ιούνιο. Θύμα αυτής της πρωτοφανής και αδικαιολόγητης συμπεριφοράς έπεσε και η κ.Άννα Τριανταφύλλου η οποία είχε βρεθεί στο Σύνταγμα αγανακτισμένη όπως και εκατοντάδες άλλοι συμπολίτες της. Το tvxs.gr ήρθε σε επικοινωνία με την κ.Τριανταφύλλου η οποία μας μίλησε για την αψυχολόγητη ενέργεια ενός αστυνομικού της ομάδας ΔΕΛΤΑ να την χτυπήσει στο πόδι καθώς και για την ταλαιπωρία που ακολούθησε.

Ads

Ήταν Τετάρτη 15 Ιουνίου όταν η Άννα Τριανταφύλλου αφού σχόλασε από την δουλειά της αποφάσισε μαζί με την παρέα της να κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα. Εκείνη την ημέρα όμως η ατμόσφαιρα ήταν έκρυθμη με τις αστυνομικές δυνάμεις να προχωρούν σε συνεχή ρίψη δακρυγόνων. «Ήμουν μαζί με φίλους, συναδέλφους και την αδερφή μου στο Σύνταγμα. Επειδή έπεφταν συνεχώς δακρυγόνα, αποφασίσαμε να απομακρυνθούμε από την Πλατεία και να προχωρήσουμε προς τον πεζόδρομο στο Ζάππειο, κάτω από την Αγγλικανική εκκλησία».

Η ώρα ήταν 5 το απόγευμα
και παρά το γεγονός ότι στο σημείο που βρισκόταν η κ. Τριανταφύλλου επικρατούσε ηρεμία, μερικά μέτρα πιο μακριά δημιουργήθηκε φασαρία με πρωταγωνιστές πάλι τις αστυνομικές δυνάμεις. «Εμείς εκείνη την ώρα βρισκόμασταν σε ένα παγκάκι. Όταν αντιληφθήκαμε ότι είχε ξεσπάσει ένα μικρό επεισόδιο σε μικρή σχετικά απόσταση από εμάς, βγήκαμε στο πεζόδρομο να δούμε τι γίνεται», μας περιέγραψε η κ.Τριανταφύλλου.


Εκείνη τη στιγμή άρχισαν να κατεβαίνουν προς το μέρος τους μηχανάκια της ομάδας ΔΕΛΤΑ.
«Ήμουν όρθια μαζί με την αδερφή μου όταν μία μηχανή άρχισε να έρχεται κατά πάνω μας. Δεν τους προκαλέσαμε, δεν κάναμε καμία κίνηση που να δικαιολογεί τη συμπεριφορά τους. Περίμενα πως όπως πέρασαν όλες οι άλλες μηχανές από δίπλα μας χωρίς πρόβλημα θα περάσουν κι εκείνοι που επέβαιναν στο συγκεκριμένο μηχανάκι. Ξαφνικά, όμως, ο οδηγός άπλωσε το πόδι του, με κλότσησε και μετά μου τράβηξε το πόδι για να πέσω κάτω. Με την κλοτσιά του μου έσπασε το πόδι».

Ύστερα από την επίθεση του αστυνομικού, έσπευσαν αμέσως να σηκώσουν την γυναίκα οι φίλοι και η αδερφή της που βρίσκονταν δίπλα στο σημείο.
Λίγο αργότερα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στον ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ όπου μετά από εξετάσεις που τις έγιναν, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.«Με χειρούργησαν την ίδια μέρα. Αυτή τη στιγμή έχω 6 βίδες και 2 λάμες στο αριστερό μου πόδι ενώ δεν ξέρω ακόμη σε πόσους μήνες θα καταφέρω να περπατήσω κανονικά».

Όπως μας ανέφερε η ίδια, πιθανότατα θα καταθέσει ο δικηγόρος της μηνυτήρια επιστολή σε βάρος του αστυνομικού που της επιτέθηκε.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την επίθεση που δέχθηκε η κ. Άννα Τριανταφύλλου:

Ads