Ο Τεό (Θεόδωρος) Γιάνναρος – μοριακός βιολόγος γενετιστής, όπως αυτοσυστήνεται – μέλος του τομέα υγείας της ΝΔ, αποκάλεσε «πίθηκο» έναν πρόσφυγα επειδή έκανε ένα tweet με αντιφασιστικό περιεχόμενο. 

Ads

Δικαιολογεί δε, τον χαρακτηρισμό, λέγοντας ότι ο πρόσφυγας «μας είπε φασίστες». Χωρίς βέβαια το ρατσιστικό παραλήρημα του Γιάνναρου, να δικαιολογείται έτσι κι αλλιώς, ο εν λόγω πρόσφυγας αποκάλεσε φασίστες τους… φασίστες. Ούτε τον Τεό Γιάνναρο, ούτε εν γένει τους Έλληνες. 

Ο Αράς Χαμπάι, που δηλώνει φωτογράφος γράφει στην ανάρτησή του: «Ε, φασίστες, είμαι οκ στη νέα μου πατρίδα, δεν θα αποφασίζετε εσείς πώς θα κινούμαι, θα συνεχίσω να αλλάζω το πρόσωπο και την ατμόσφαιρα της νέας μου πόλης. Η πόλη μας πρέπει να καθαρίσει από φασίστες». 

Ο Τεό Γιάνναρος πάνω από αυτό το tweet λοιπόν έγραψε: «Αποκάλεσα πίθηκο αυτόν τον τύπο που μας απεκάλεσε φασίστες, προφανώς για να μην πω κάτι που το επίπεδό μου δεν θα το επέτρεπε και οι “αλληλέγγυοι” το έκαναν θέμα! Κατά την άποψή τους, θα μας βρίζουν χυδαία  και εμείς απλά θα το καταπίνουμε!». 

Ads

Και συνέχισε: 

«Δεν θα έπρεπε το ζώο αυτό που έρχεται ως συριζοκαλεσμένος, μόλις φθάνει βγάζει σελφι με το iPhon του, μας βρίζει χυδαία & ονομάζει την Ελλάδα… νέα πατρίδα του? Εγώ την πατρίδα μου δεν τη χαραμίζω για αποβράσματα! Κυκλοφορήσετε τη φώτο, να βρεθεί & να τα πει αυτά στην αστυνομία!»

image

Μετά τις παραπάνω ακραίες ρατσιστικές τοποθετήσεις η ΝΔ αναγκάστηκε να διαγράψει το συγκεκριμένο στέλεχός της.

Φόβους για την ασφάλειά του εκφράζει ο Ιρανός πρόσφυγας

Την ίδια στιγμή, ο ίδιος ο Ιρανός πρόσφυγας, Αράς Χαμπάι, που υπήρξε ο στόχος του Τέο Γιάνναρου, εξέφρασε, μιλώντας στο ethnos.gr ανησυχία ότι οι ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος του θα συνεχιστούν και δεν θα μείνουν σε λεκτικό επίπεδο.

«Φοβάμαι για την ασφάλειά μου. Από την ώρα που με αποκάλεσε “πίθηκο” έχω δεχτεί πολλά υβριστικά και απειλητικά μηνύματα στο Twitter» ανέφερε χαρακηριστικά.