Μείωση του ποσοστού κέρδους ζήτησε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, από τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών, κατά τη διάρκεια της σημερινής τους συνάντησης. «Για να την βγάλουμε καθαρή, δεν γίνεται να μην κάνουμε υποχωρήσεις», τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος.και υπογράμμισε ότι το ποσοστό 35%, που παίρνουν οι φαρμακοποιοί από την πώληση των φαρμάκων, αποτελεί κόκκινο πανί. Από την πλευρά του ο πρόεδρος των φαρμακοποιών, Δημήτρης Βαγιωνάς, τόνισε ότι το ποσοστό κέδρους των φαρμακοποιών δεν είναι 35%, αλλά 20%.

Ads

Σχετικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματός των φαρμακοποιών τόνισε ότι «η απελευθέρωση αποτελεί αίτημα και της τρόικας», αλλά υποστήριξε πως «είναι παγκόσμιο ρεκόρ να έχουμε 12.500 φαρμακεία στην Ελλάδα».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στους φαρμακοποιούς υποστήριξε ότι η κατανάλωση φαρμάκων στην Ελλάδα και η σπατάλη, που γίνεται στον τομέα αυτόν, είναι άνευ προηγούμενου.

Για το θέμα του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ), ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι έχει λυθεί και πως «όσοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, συνεχίζουν γι άλλους λόγους». Η διοίκησή του επισημαίνει ότι έχει κλείσει η ψαλίδα στους πέντε μήνες και ότι οι φαρμακοποιοί πληρώθηκαν κανονικά έως και τον Μάρτιο. Οι φαρμακοποιοί, ωστόσο, διατύπωσαν την εκτίμηση ότι η ψαλίδα θα ξανανοίξει στους οκτώ μήνες. Η δέσμευση του υπουργού ήταν ότι, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

Ads