Την άμεση και δραστική μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης των καυσίμων και την ανάκληση της εξαγγελθείσας εξίσωσης, από 15 Οκτωβρίου, του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης ζητεί η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ), προκειμένου να αντιμετωπισθεί η νέα εκτόξευση των τιμών.

Ads

«Σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης και εισοδηματικής αφαίμαξης των Ελλήνων, είναι απαράδεκτο να διατηρούνται οι φόροι σε επίπεδα που κάνουν τα καύσιμα της χώρας μας απλησίαστα και τα ακριβότερα της Ευρώπης», τονίζει η ΟΒΕ.

Με αφορμή την αποκάλυψη ενός ακόμη πρατηρίου με «πειραγμένες αντλίες» από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, η ΟΒΕ υπογραμμίζει την ανάγκη να παταχθούν τέτοια φαινόμενα, με λήψη ριζικών μέτρων.

«Ωστόσο», όπως αναφέρει, «αντί να επιβληθεί σφράγιση του πρατηρίου, οι αρμόδιες υπηρεσίες που αδειοδοτούν και ανακαλούν τις άδειες λειτουργίας, είχαν “κολλήσει” στα γρανάζια της ασυνεννοησίας και της γραφειοκρατίας με αποτέλεσμα το πρατήριο μέχρι και τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου να συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά».

Ads

Εξάλλου, 24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων ΔΧ της Αττικής, που διαμαρτύρονται για τη μείωση των κομίστρων από τις εταιρείες εμπορίας καυσίμων. Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών δηλώνει συμπαράσταση στους βυτιοφορείς οι οποίοι «εμμέσως εξωθούνται και εκβιάζονται να καλύπτουν το κόστος με ελλιπείς παραδόσεις καυσίμων προς τα πρατήρια και καταναλωτές κάτι που είναι απαράδεκτο και παράνομο».