Μόλις 49.160 νέες δόσεις εμβολίων της Pfizer παρέλαβε η Ελλάδα, όπως επιβεβαίωσε το απόγευμα της Δευτέρας (18/1), ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για τη νόσο Covid-19 και τους εμβολιασμούς.

Ads

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Θεμιστοκλέους, ανέφερε πως ο συγκεκριμένος αριθμός, είναι μειωμένος από αυτόν που περίμενε η χώρα, επισημαίνοντας όμως, ότι οι παραδόσεις θα αποκατασταθούν από την ερχόμενη εβδομάδα, όπως τον διαβεβαιώσε η Pfizer, σημειώνοντας πως το πρόβλημα εντοπίζεται στο σύνολο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως, η παραπάνω δήλωση, ουσιαστικά ακολουθεί την ανακοίνωση της φαρμακοβιομηχανίας, η οποία πριν από λίγες ημέρες ενημέρωσε ότι θα μειώσει τις παραδόσεις εμβολίων στην Ευρώπη, με την αιτιολογία ότι πρέπει να αναβαθμίσει την παραγωγική της ικανότητα.

Ακόμα, ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε πως μέχρι σήμερα έχουν κλειστεί 372 χιλιάδες ραντεβού και για την πρώτη και για την δεύτερη δόση και σημείωσε ότι υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού σε όλη την χώρα. Επίσης, ανέφερε πως στην Ελλάδα μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 84.000 άνθρωποι, ενώ τόνισε παράλληλα ότι, έχει εξασφαλιστεί και η δεύτερη δόση για όσους εμβολιάστηκαν με την πρώτη.

Τέλος, έδωσε ορισμένες νέες πληροφορίες για τον τρόπο εμβολιασμού, λέγοντας πως…

Ads

    • Αν ο πολίτης είναι γραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση και πάρει SMS πρέπει να επιβεβαιώσει το ραντεβού. Αν δεν το επιβεβαιώσει δεν χάνει την σειρά του και μπορεί να κλείσει ραντεβού μέσω της πλατφόρμας είτε μέσω φαρμακείο, είτε μέσω ΚΕΠ.
    • Αν κάποιος θέλει να επιλέξει εμβολιαστικό κέντρο κοντά στην εργασία του μπορεί να αλλάξει τον ταχυδρομικό κώδικα.
    • Αν κάποιος κλείσει ραντεβού και δεν προσέλθει θα μπορεί να ξανακλείσει ραντεβού μετά από έναν μήνα.