«Όποιος διαφοροποιηθεί υπάρχει διαδικασία στον κανονισμό της ΚΟ και αυτοπροσδιορίζεται αντίθετα γιατί αλλαγή ψήφου είναι αλλαγή στρατηγικής απέναντι στην Ευρώπη», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ για τη στάση που θα κρατήσει στην ψηφοφορία της συμφωνίας.

Ads

Ο πρόεδρος της γαλάζιας παράταξης, με δεδομένο ότι στο άτυπο πολιτικό συμβούλιο που συνεδρίασε χθες εκφράστηκαν δύο απόψεις, της υπερψήφισης και της αποχής, τόνισε ότι την απόφαση που τελικά θα ληφθεί οφείλουν όλοι να την ακολουθήσουν.

Ανοικτά υπέρ της αποχής από την ψηφοφορία τάχθηκαν τρεις βουλευτές, ο Μάριος Σαλμάς, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και ο Άδωνις Γεωργιάδης, δεσμευόμενοι πάντως ότι θα συνταχθούν με την πλειοψηφία. Υπέρ της αποχής τοποθετήθηκε και ο Δημήτρης Κυριαζίδης, ο οποίος άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τα μέτρα της συμφωνίας.

Επίσης τρεις βουλευτές, ο Αλέξανδρος Κοντός, ο Θανάσης Δαβάκης και ο Στέφανος Γκίκας πρότειναν τη λύση της ψήφου κατά συνείδησης.

Ads