«Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έχουν συνείδηση – πάντα ψηφίζουν κατά συνείδηση – και η συνείδησή τους λέει ‘ναι’ στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας» ήταν το μήνυμα που έστειλε λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης. 

Ads

Εν βρασμώ βρίσκεται σήμερα και η ΝΔ. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συσκέφθηκε με τους βουλευτές που συμμετείχαν στις επιτροπές για την έγκριση της διαδικασίας του κατεπείγοντος του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα. Η συνέχεια δόθηκε στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ενώ λίγο νωρίτερα ο γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Παπαμιμίκος συναντήθηκε με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Προσερχόμενος, στην κοινοβουλευτική ομάδα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τόνισε: «οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έχουν συνείδηση – πάντα ψηφίζουν κατά συνείδηση – και η συνείδησή τους λέει ‘ναι’ στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας».

Ο αρχηγός της ΝΔ αλλά και άλλα στελέχη του κόμματος, όπως ο γραμματέας της ΚΟ, Γιάννης Πλακιωτάκης, τόνισαν στους βουλευτές την ανάγκη να εμφανιστεί συντεταγμένη η ΝΔ και να ψηφίσει τα μέτρα, καθώς αυτή ήταν και η δέσμευση του ίδιου του προέδρου του κόμματος στους κεντροδεξιούς ηγέτες την περασμένη Κυριακή στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

Ads

Σημειώνεται επίσης ότι η ΝΔ διεμήνυσε προς την κυβέρνηση πως δεν εγγυάται για συντεταγμένη πορεία και ζήτησε να κατατεθεί το νομοσχέδιο σε ένα άρθρο, αν και τελικά κατατέθηκε σε δυο άρθρα.