Τον δρόμο της πόλωσης επιλέγει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ενόψει του β’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ. «Είμαι ο Βαγγέλης ο Μεϊμαράκης, αυτός είναι ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης, ο γιος του πρώην πρωθυπουργού. Δεν μπορεί να μιλάει για βαρονίες», είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, λέγοντας για τον συνυποψήφιο του ότι εξελέγη βουλευτής «επειδή λέγεται Μητσοτάκης».

Ads

«Ο Κυριάκος λέει ψηφίζετε Κυριάκο και όχι Μητσοτάκη και μπράβο του, αλλά είναι αδύνατο να κατηγορούμαι για την αναβίωση ενός τεχνητού διχασμού. Εγώ υπηρέτησα τις αρχές μου με οποιονδήποτε Πρόεδρο. Την πρώτη φορά που εξελέγη βουλευτής για ποιόν λόγο πέρα του ονόματός του εξελέγη; Τις ψήφους τις πήρα επειδή με λένε Καραμανλή; Δεν είναι αυτό προσβλητικό; Ντρέπομαι πως κάποιοι με κατηγορούν λοιπόν για βαρονίες και τέτοιου τύπου συζητήσεις δεν θα ξανακάνω» δήλωσε σε συνέντευξή του στον Σκάι, ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ.

«Θεωρώ προσβλητικό το γεγονός πως ακούγεται από την πλευρά Μητσοτάκη πως ο κ. Μεϊμαράκης δεν έχει πρόταση. Πρόταση υπάρχει και την έχω αναλύσει από τη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το δεύτερο είναι πως κάποιοι μιλούν για την οργάνωση του κόμματος, ενώ είναι γνωστό πως προσωπικά από τα κομματικά απείχα από το 2009, ενώ ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος και το 2015 υπήρξε εκπρόσωπος του κόμματος σήμερα λέει πως δεν του αρέσει η οργάνωση που υπηρέτησε» συνέχισε.

Επίσης, τόνισε πως θεωρεί «ανεπίτρεπτο το γεγονός» πως ενώ ήξερε ο κ. Μητσοτάκης πως είχε «προσωπικούς λόγους που δεν του επέτρεψαν να είναι στη Βουλή» και γνωρίζει τις θέσεις του για το σύμφωνο συμβίωσης – το οποίο όπως είπε είναι γνωστό ότι θα ψήφιζε – βγήκε «με τρόπο άκομψο» να ζητήσει επίσημη τοποθέτησή του. «Μου κάνει δηλαδή μάθημα αυτός που απείχε από την εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας;, αναρωτήθηκε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ads

Παρόλ’αυτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Αισθάνομαι πως βρίσκομαι σε μία ευγενή άμιλλα με τον κ. Μητσοτάκη και ναι θεωρώ πως το αποτέλεσμα είναι ανοιχτό. Δεν θεωρώ το εαυτό μου ούτε φαβορί, ούτε αουτσάιντερ. Πλέον στις εκλογές υπάρχουν κάποια δεδομένα, όπως το εκλογικό σώμα το οποίο είναι συγκεκριμένο αλλά και τα εκλογικά κέντρα. Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει εύκολα αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να αναστραφεί».

Ερωτηθείς για τη στάση των Απόστολου Τζιτζικώστα και Αδωνι Γεωργιάδη, σημείωσε ότι δικαίωμά τους είναι να υποστηρίξουν όποιον υποψήφιο θέλουν. «Και να μην εκλεγώ, φίλοι είμαστε», κατέληξε.