Ο «Μεγάλος Αδελφός» θα παρακολουθεί συνδικαλιστές και απεργούς στο εγγύς μέλλον.

Ads

Αλλαγές στον νόμο περί συνδικαλισμού φέρνει η ΝΔ, θεσπίζοντας ηλεκτρονική ψήφο για την κήρυξη απεργίας από τους εργαζόμενους, αλλά και το ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των μελών τους.

Όπως εξήγγειλε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, θα στηθεί ένα ηλεκτρονικό μητρώο, στο οποίο θα καταγραφούν όλοι οι συνδικαλιστές. Χαρακτήρισε μάλιστα την εξαγγελία του σαν βήμα εκσυγχρονισμού κατά του οργανωτικού συνδικαλιστικού κατακερματισμού και σαν εργαλείο για να μην ξανασυμβούν αντιπαραθέσεις και αμφισβητήσεις όπως αυτές που εξελίχθηκαν πριν από λίγους μήνες στη ΓΣΕΕ.

«Δημιουργούμε ηλεκτρονικό μητρώο για πρώτη φορά συνδικαλιστικών οργανώσεων και στελεχών, για να ξέρουμε πλέον και να αντιμετωπίσουμε τον οργανωτικό κατακερματισμένο συνδικαλιστικό σύστημα της χώρας μας. Το καταγράφουμε ηλεκτρονικά και γνωρίζουμε πλέον και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους συνδικαλιστές και τα στελέχη , ποιοι είναι. Αυτό έλειπε», είπε συγκεκριμένα.

Ads

Όσον αφορά στο θέμα της απεργίας, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σημείωσε κατά την ομιλία του: «Καθιερώνουμε ηλεκτρονική ψηφοφορία στις διαδικασίες της απεργίας. Για να υπάρχει το δικαίωμα στον κάθε εργαζόμενο να έχει το δικαίωμα να ψηφίζει και όχι οι λίγοι να αποφασίζουν για τους πολλούς όπως γινόταν δεκαετίες, χρόνια στην πατρίδα μας».