Μια ανάσα από την συνεδρίαση του ΣτΕ για την απόφαση πάνω στις τρεις διαφορετικές προσφυγές Κινήσεων και Ενώσεων για την αποφυγή του σχεδιαζόμενου εγκλήματος του τεμαχισμού και της απόσπασης των αρχαιοτήτων της Βενιζέλου, η Κίνηση Πολιτών σε συνεργασία με ομάδες της Θεσσαλονίκης, διοργάνωσε την Κυριακή μια μεγάλη διαμαρτυρία και έστειλε μέσω αυτής ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους απεργάζονται το “θλιβερό σχέδιο”.

Ads

Η διαμαρτυρία έλαβε χώρα στο παραλιακό μέτωπο. Ειδικότερα, εν όψει της καθοριστικής συνεδρίασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες και η οποία θα καθορίσει την τύχη της υπόθεσης, η Κίνηση Πολιτών, η parallaxi και άλλες ομάδες της Θεσσαλονίκης εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην κυβέρνηση, τη Δημοτική Αρχή και σε όσους μεθοδεύουν: Την καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης, την καθυστέρηση της λειτουργίας του Μετρο, την οικονομική επιβάρυνση του ελληνικού λαού με υπέρογκες αποζημιώσεις σε εργολάβους και την τεράστια απώλεια εσόδων από τον τουρισμό.

image

“Μένουμε Αμετακίνητοι στη θέση μας, τα αρχαία μένουν Αμετακίνητα στη θέση τους, κάτω από στον Σταθμό Βενιζέλου”, ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι διαμαρτυρόμενοι από τη Νέα Παραλία.

Ads

image

Σημειώνεται ότι, οι παρευρισκόμενοι τήρησαν τα μέτρα προστασίας στο μεγάλο ανοιχτό χώρο της παραλίας, φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις, ενώ μάλιστα κρατούσαν συμβολικά ομπρέλες. Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους υπήρξε ένα happening κίνησης, καθώς η ζωή θα συνεχιστεί με την κίνηση της κανονικά όμως τα αρχαία δεν θα μετακινηθούν από τη θέση τους. Χρώμα στη διαδήλωση έδωσαν οι “Paranaue” και “Κρουστοφωνο”, αλλά και χορευτές. Τέλος, αξιοσημείωτο είναι ότι το πλήθος ήταν τέτοιο σε αριθμό, ώστε εκτεινόταν από τον Λευκό Πύργο έως το “Σινέ Ναταλί”.

image

image

image

image

image

Πηγή: parallaximag.gr